Túrós császármorzsa

Túrós császármorzsa

Túrós császármorzsa
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. - 400 g túró
  2. - 4 tojás (szétválasztva)
  3. - 4 ek. búzadara
  4. - 2 ek. liszt
  5. - 100 g cukor
  6. - 3 ek. tejföl
  7. - 50 g vaj
  8. - 1 citrom reszelt héja
Elkészítési javaslat
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a sárgáját kikeverem a cukorral, majd hozzákeverem a többi hozzávalót is. Jól eldolgozom a masszát, végül fellazítom a felvert tojáshabbal.
  2. Egy közepes méretű tepsit kivajazok, kilisztezek, és beleöntöm a keveréket, picit állni hagyom, hogy a búzadara megduzzadjon, majd 150 fokos sütőben összesen 35-40 percig sütöm. Középidőben egy lapos falapáttal kisebb darabokra szaggatom a tésztát, majd addig sütöm, míg szép aranybarna lesz a teteje.
  3. Porcukorral és szilvalekvárral (vagy bármilyen más lekvárral) tálalom.
Megjegyzések
  1. Ha szereted a mazsolát, bátran keverj egy adagot a túrós masszába, rontani nem fog rajta, az biztos.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/