Zöldséggel töltött rétes

Zöldséggel töltött rétes

Zöldséggel töltött rétes
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 2 csomag 4 lapos réteslap
  2. 2 db sárgarépa
  3. 2 db szárzeller
  4. 1 db kaliforniai paprika
  5. 1 db vöröshagyma
  6. 20 dkg brokkoli
  7. 1 tk. só
  8. bors
  9. csipetnyi csili
  10. bacon (ízesíteni)
Elkészítési javaslat
  1. Kevés olajon megpirítom a vékony csíkokra vágott bacont, majd hozzáadom a feldarabolt hagymát. Kb.3-4 percig együtt párolom. A többi zöldséget vékony csíkokra vágom, és azt is az előzőekhez adom. Sózom, borsozom, kevéske csilivel ízesítem, majd lefedve puhára párolom.
  2. 4 réteslapot úgy fektetek egymásra, hogy egyenként mindegyiket lekenek tejfölben elkevert olajjal, hogy nem száradjanak ki sütés közben. A teljesen kihűlt zöldséges tölteléket egy csíkban a réteslap felém eső oldalára kanalazom, majd egy nedves konyharuha segítségével óvatosan feltekerem. A másik rúd rétest is ugyan így készítem el. A tetejüket lekenem az olajos tejföl keverékkel.
  3. 180 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben pirulásig sütöm. Rövid pihentetés után lehet szeletelni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/