Zöldséggel töltött rétes
Zöldséggel töltött rétes
Fincsi.hu
2017-02-10 08:14:46
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- 2 csomag 4 lapos réteslap
- 2 db sárgarépa
- 2 db szárzeller
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg brokkoli
- 1 tk. só
- bors
- csipetnyi csili
- bacon (ízesíteni)
Elkészítési javaslat
- Kevés olajon megpirítom a vékony csíkokra vágott bacont, majd hozzáadom a feldarabolt hagymát. Kb.3-4 percig együtt párolom. A többi zöldséget vékony csíkokra vágom, és azt is az előzőekhez adom. Sózom, borsozom, kevéske csilivel ízesítem, majd lefedve puhára párolom.
- 4 réteslapot úgy fektetek egymásra, hogy egyenként mindegyiket lekenek tejfölben elkevert olajjal, hogy nem száradjanak ki sütés közben. A teljesen kihűlt zöldséges tölteléket egy csíkban a réteslap felém eső oldalára kanalazom, majd egy nedves konyharuha segítségével óvatosan feltekerem. A másik rúd rétest is ugyan így készítem el. A tetejüket lekenem az olajos tejföl keverékkel.
- 180 fokra (légkeverésen 160 fok) előmelegített sütőben pirulásig sütöm. Rövid pihentetés után lehet szeletelni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/