Rumos töltött marcipán

Rumos töltött marcipán

Rumos töltött marcipán
Szinte pillanatok alatt elkészíthető ez a remek karácsonyi vendégváró. S nem utolsó sorban ajándéknak is kíváló.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Kb. 20 db-hoz
  2. - 20 dkg marcipánmassza
  3. - 10 db babapiskóta
  4. - 3 ek. darált dió
  5. - 2 ek kakaópor
  6. - 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  7. - 5 dkg puha vaj
  8. - 2 tk. rumaroma
  9. - cukor ízlés szerint
Mázhoz
  1. - 10 dkg étcsoki
  2. - 2 tk. étolaj (vagy amennyit a csoki felvesz)
Elkészítési javaslat
  1. A töltelékhez a babapiskótát nagyon finomra darálom, majd hozzáadom a többi hozzávalót, és alaposan összedolgozom a masszát.
  2. A marcipánt porcukorral meghintett vágódeszkán vékony (1-2 mm) téglalap alakúra nyújtom. Nedves kézzel a töltelékből 1-2 cm vastagságú rudacskákat formázok, amit a kinyújtott marcipán szélére helyezek, majd feltekerem, de csak annyira, hogy a tölteléket befedje. Ezt az első rudat levágom, és kb. 2 cm-es hengereket vágok belőle. Ismét tölteléket helyezek a marcipán szélére, feltekerem, levágom, szeletelem, és addig ismétlem, amíg a marcipán (vagy a massza) el nem fogy.
  3. A marcipánba csomagolt roládok két végét olvasztott étcsokiba mártom, majd rácsra helyezve, hűvös helyen száradni hagyom a csokit. Jót tesz neki egy kis pihentetés, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook