Rumos töltött marcipán
2017.02.11 | 8:27
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Sütés nélkül
Rumos töltött marcipán
Fincsi.hu
2017-02-11 21:41:16
Szinte pillanatok alatt elkészíthető ez a remek karácsonyi vendégváró. S nem utolsó sorban ajándéknak is kíváló.
Nyomtatás
Hozzávalók
- Kb. 20 db-hoz
- - 20 dkg marcipánmassza
- - 10 db babapiskóta
- - 3 ek. darált dió
- - 2 ek kakaópor
- - 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- - 5 dkg puha vaj
- - 2 tk. rumaroma
- - cukor ízlés szerint
Mázhoz
- - 10 dkg étcsoki
- - 2 tk. étolaj (vagy amennyit a csoki felvesz)
Elkészítési javaslat
- A töltelékhez a babapiskótát nagyon finomra darálom, majd hozzáadom a többi hozzávalót, és alaposan összedolgozom a masszát.
- A marcipánt porcukorral meghintett vágódeszkán vékony (1-2 mm) téglalap alakúra nyújtom. Nedves kézzel a töltelékből 1-2 cm vastagságú rudacskákat formázok, amit a kinyújtott marcipán szélére helyezek, majd feltekerem, de csak annyira, hogy a tölteléket befedje. Ezt az első rudat levágom, és kb. 2 cm-es hengereket vágok belőle. Ismét tölteléket helyezek a marcipán szélére, feltekerem, levágom, szeletelem, és addig ismétlem, amíg a marcipán (vagy a massza) el nem fogy.
- A marcipánba csomagolt roládok két végét olvasztott étcsokiba mártom, majd rácsra helyezve, hűvös helyen száradni hagyom a csokit. Jót tesz neki egy kis pihentetés, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/