Túrós rétes

túrós rétes

Túrós rétes
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Tésztához
  1. 1 csomag hatlapos réteslap vagy
  2. az alaprecept szerinti (lásd külön a rétes kategóriában) rétestészta
Töltelékhez
  1. 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
  2. 200 g porcukor
  3. 30 g puha vaj
  4. 2 egész tojás
  5. 2 tojássárgája
  6. 50 g mazsola (elhagyható)
  7. reszelt citromhéj (a citromot alaposan mossuk meg előtte)
  8. 100 g zsemlemorzsa
  9. 100 g porcukor a szóráshoz
Elkészítési javaslat
  1. Elkészítjük, majd pihentetjük az alaprecept szerinti tésztát.
  2. A túrót szitán átnyomkodjuk, lecsepegtetjük.
  3. A cukrot a vajjal a tojásokkal és a két tojásárgájával habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk a megmosott, majd lecsepegtetett mazsolát és a citromhéjat.
  4. A túrót is hozzáadjuk a töltelékhez, és jó alaposan összedolgozzuk.
  5. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. A tészta felére rásimítjuk a tölteléket, a szélein hagyjunk szabadon egy keskeny csíkot.
  7. A terítő segítségével óvatosan föltekerjük a rétest. Az összecsavart tésztát kenjük meg vajjal, majd helyezzük a sütőbe. 220 fokon, kb. 30-40 percig sütjük.
  8. A kész tésztát tíz percig állni hagyjuk, hogy töltelék megkeményedjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/