Túrós rétes
2017.02.11 | 8:33
Beküldve:Összes, Rétes, Túrós vagy rizses
Túrós rétes
Fincsi.hu
2017-02-10 08:12:38
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Tésztához
- 1 csomag hatlapos réteslap vagy
- az alaprecept szerinti (lásd külön a rétes kategóriában) rétestészta
Töltelékhez
- 1 kg sovány vagy félzsíros tehéntúró
- 200 g porcukor
- 30 g puha vaj
- 2 egész tojás
- 2 tojássárgája
- 50 g mazsola (elhagyható)
- reszelt citromhéj (a citromot alaposan mossuk meg előtte)
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g porcukor a szóráshoz
Elkészítési javaslat
- Elkészítjük, majd pihentetjük az alaprecept szerinti tésztát.
- A túrót szitán átnyomkodjuk, lecsepegtetjük.
- A cukrot a vajjal a tojásokkal és a két tojásárgájával habosra keverjük. A masszához hozzáadjuk a megmosott, majd lecsepegtetett mazsolát és a citromhéjat.
- A túrót is hozzáadjuk a töltelékhez, és jó alaposan összedolgozzuk.
- A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával.
- A tészta felére rásimítjuk a tölteléket, a szélein hagyjunk szabadon egy keskeny csíkot.
- A terítő segítségével óvatosan föltekerjük a rétest. Az összecsavart tésztát kenjük meg vajjal, majd helyezzük a sütőbe. 220 fokon, kb. 30-40 percig sütjük.
- A kész tésztát tíz percig állni hagyjuk, hogy töltelék megkeményedjen. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/