Fahéjas – szilvás kalácspuding
2017.02.13 | 5:45
Beküldve:Kelt tészta, Összes
Fahéjas szilvás kalácspuding
Fincsi.hu
2017-02-13 19:00:00
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- 350 gr fonott kalács (ha boltit használsz, ez kb. másfél csomag)
- 3 tojás
- 50 gr vaj
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. cukor
- 3 dl tej
- 1 dl tejszín
- 10 szem szilva
- kb. egy maroknyi mazsola
- fahéj ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- Egy kivajazott jénai tepsibe egymás mellé helyezem az előzőleg felvágott kalács szeleteket.
- Félbevágom a szilvákat, ízlés szerint fahéjat és cukrot szórok rá, és 5-10 percig állni hagyom.
- A vajat felolvasztom, hozzáöntöm a tejszínt, a tejet, majd beleöntöm a vaníliás cukrot, kristálycukrot, és elkeverem. A tojásokat is habosra keverem, majd folyamatos kavargatás mellett hozzáöntöm a tejes-cukros masszához.
- A folyadékkal nyakon öntöm a kalácsokat, majd szépen elhelyezem rajtuk a szilvát és mazsolát, és egy újabb réteg kaláccsal fedem, amire szintén öntök a tejes folyadékból.
- 180 fokra előmelegített sütőben (alufóliával letakarva) 30 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/