Fahéjas – szilvás kalácspuding

Fahéjas - szilvás kalácspuding

Fahéjas – szilvás kalácspuding

Fahéjas szilvás kalácspuding
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 350 gr fonott kalács (ha boltit használsz, ez kb. másfél csomag)
  2. 3 tojás
  3. 50 gr vaj
  4. 2 cs. vaníliás cukor
  5. 2 ek. cukor
  6. 3 dl tej
  7. 1 dl tejszín
  8. 10 szem szilva
  9. kb. egy maroknyi mazsola
  10. fahéj ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. Egy kivajazott jénai tepsibe egymás mellé helyezem az előzőleg felvágott kalács szeleteket.
  2. Félbevágom a szilvákat, ízlés szerint fahéjat és cukrot szórok rá, és 5-10 percig állni hagyom.
  3. A vajat felolvasztom, hozzáöntöm a tejszínt, a tejet, majd beleöntöm a vaníliás cukrot, kristálycukrot, és elkeverem. A tojásokat is habosra keverem, majd folyamatos kavargatás mellett hozzáöntöm a tejes-cukros masszához.
  4. A folyadékkal nyakon öntöm a kalácsokat, majd szépen elhelyezem rajtuk a szilvát és mazsolát, és egy újabb réteg kaláccsal fedem, amire szintén öntök a tejes folyadékból.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben (alufóliával letakarva) 30 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/