Karácsonyi citromos mákos kuglóf

Karácsonyi citromos mákos kuglóf

Karácsonyi citromos mákos kuglóf

Karácsonyi citromos mákos kuglóf
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Sütési idő
40 min
Hozzávalók
  1. - 180 g puha vaj
  2. - 250 g cukor
  3. - 400 g krémes állagú tehéntúró
  4. - 1 citrom reszelt héja és leve
  5. - 1 csomag vaníliás cukor
  6. - 3 egész tojás
  7. - 200 g liszt
  8. - 4-5 ek. egész mák
  9. - fél cs. sütőpor
  10. - csipetnyi só
Elkészítési javaslat
  1. Egy edényben a vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet, majd egyenként beleütöm a tojásokat, és alaposan eldolgozom a tésztát. A lisztet egy nagy tálba szitálom, és elkeverem benne a sütőport, a sót, és a mákot. Ezután a lisztes keveréket óvatosan beleforgatom a túrós masszába, majd az egészet egy kivajazott, lisztezett kuglófformába kanalazom.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm. Ha sülés közben a teteje nagyon kezdene pirulni, lefedem fóliával. Miután megsült kihűtöm, majd kiborítom a kuglófformából, és meglocsolom a citromos mázzal. Ehhez egy citrom levét kikeverek egy evőkanál forróvízzel és 3-4 evőkanál porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/