Meggyes-likőrős kuglóf
Meggyes-likőrős kuglóf
Fincsi.hu
2017-02-13 16:35:07
Nyomtatás
Sütési idő
1 hr
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 5 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál tej
- 1 narancs reszelt héja
- 2 evőkanál sütőpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 6 evőkanál krémlikőr
- csipet só
A mázhoz
- 6 evőkanál krémlikőr
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál kakaópor
- 3 dkg natúr pisztácia
Elkészítési javaslat
- A margarint jól kikeverjük a kétféle cukorral, a sóval, és a narancshéjjal.
- Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a likőrt, és a tejet.
- A fehérjéket kemény habbá verjük és a sütőporral elkevert liszttel a masszához adagoljuk.
- A jól lecsöpögtetett befőttet 1 evőkanál liszttel meghintjük, majd a tésztához keverjük.
- Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába (22 cm átmérőjű) töltjük, és előmelegített sütőben 170-180°C-on kb. 1 órán át sütjük. Pár percig pihentetjük a formában, majd kiborítjuk a formából és rácson kihűtjük.
- Öt evőkanál likőrrel meglocsoljuk a kuglófot. A maradék likőrből, a porcukorból és a kakaóporból sima mázat keverünk és bevonjuk vele a süteményt. Aprított pisztáciával megszórva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/