Meggyes-likőrős kuglóf

Meggyes-likőrős kuglóf

Meggyes-likőrős kuglóf

Meggyes-likőrős kuglóf
Nyomtatás
Sütési idő
1 hr
Sütési idő
1 hr
A tésztához
  1. 25 dkg liszt
  2. 20 dkg cukor
  3. 20 dkg margarin
  4. 5 tojás
  5. 1 csomag vaníliás cukor
  6. 3 evőkanál tej
  7. 1 narancs reszelt héja
  8. 2 evőkanál sütőpor
  9. 1 üveg meggybefőtt
  10. 6 evőkanál krémlikőr
  11. csipet só
A mázhoz
  1. 6 evőkanál krémlikőr
  2. 15 dkg porcukor
  3. 1 teáskanál kakaópor
  4. 3 dkg natúr pisztácia
Elkészítési javaslat
  1. A margarint jól kikeverjük a kétféle cukorral, a sóval, és a narancshéjjal.
  2. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, a likőrt, és a tejet.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük és a sütőporral elkevert liszttel a masszához adagoljuk.
  4. A jól lecsöpögtetett befőttet 1 evőkanál liszttel meghintjük, majd a tésztához keverjük.
  5. Margarinnal kikent, lisztezett kuglófformába (22 cm átmérőjű) töltjük, és előmelegített sütőben 170-180°C-on kb. 1 órán át sütjük. Pár percig pihentetjük a formában, majd kiborítjuk a formából és rácson kihűtjük.
  6. Öt evőkanál likőrrel meglocsoljuk a kuglófot. A maradék likőrből, a porcukorból és a kakaóporból sima mázat keverünk és bevonjuk vele a süteményt. Aprított pisztáciával megszórva tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/