Pizzás tekercs leveles tésztából

Pizzás tekercs leveles tésztából

Pizzás tekercs leveles tésztából

Pizzás tekercs leveles tésztából
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
  1. 1 csomag mirelit leveles tészta
Töltelékhez
  1. - 10 dkg paradicsom sűrítmény
  2. - 1 fej vöröshagyma felaprítva
  3. - 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  4. - 3 ek. olívaolaj
  5. - 1,5 dl víz
  6. - só, oregánó
  7. - kevéske cukor
Elkészítési javaslat
  1. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomsürítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítjük.
  2. Óvatosan hozzáadjuk a vizet is, és addig főzzük, amíg sűrű szószt kapunk. Miután kész, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a tésztát (miután kiolvadt) enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, kettévágjuk, és az egyik felét megkenjük a sűrű mártással. Ezután ráhelyezzük a másik téglalapot, és kb. 2 cm széles darabokat vágunk le belőle, melyeket megcsavarunk.
  4. A megcsavart tésztát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe helyezzük, és 190 fokos sütőben megsütjük. Viszonylag hamar (kb. 10-15 perc)megsül, érdemes rápillantgatni, nehogy leégjen.
Megjegyzések
  1. Ha nagyobb társaságnak szánod, érdemes dupla adaggal számolni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/