Szilvával töltött mandulás – fahéjas galuska

Szilvával töltött mandulás - fahéjas galuska

Szilvával töltött mandulás – fahéjas galuska

Szilvával töltött mandulás - fahéjas galuska
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. 400 g finomliszt
  2. 25 g élesztő
  3. 1,5 dl langyos tej
  4. 80 g cukor
  5. csipet só
  6. 2 egész tojás
  7. 150 g puha margarin
  8. magozott szilva (vagy sűrűbb szilvalekvár)
Tetejére
  1. 1 tojás
  2. őrölt fahéj
  3. porcukor
  4. darált mandula
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet tálba szitálom, és a közepébe készített mélyedésbe beletördelem az élesztőt, rászórom a cukrot, és hozzáadom a tejet. Kicsit összedolgozom, és kb. 20 percig félreteszem. Ezután beleütöm a tojásokat, hozzáadom a sót és a margarint is. A tésztát dagasztom, majd meleg helyen duplájára kelesztem (kb. 1 óra).
  2. Lisztezett deszkára borítom, és egyforma darabokat csipkedek le a tésztáról. Gombócokat formázok belőlük, a közepükbe egy-egy szilvát nyomok (vagy beletöltöm a lekvárt), majd becsomagolom, összenyomkodom. A kész bucikat egy kivajazott, lisztezett piteformába rakosgatom úgy, hogy ne érjenek össze, mert sütés közben tovább nőnek.
  3. A kenéshez a tojást enyhén felverem. A mandulaforgácsot összekeverem a porcukorral és a fahéjjal. A tojással lekent gombócok tetejét megszórom a mandulás keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöm. A vége felé a tetejét lefedem fóliával, hogy nem égjen meg túlságosan.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/