Csokoládés – narancsos gesztenyegolyók

Csokoládés - narancsos gesztenyegolyók

Csokoládés – narancsos gesztenyegolyók

Csokoládés - narancsos gesztenyegolyók
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb. 16-18 db-hoz
  2. - 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza (édesített)
  3. - 10 dkg darált dió
  4. - kb. 10 dkg mascarpone
  5. - 2 tk. reszelt narancshéj
Mázhoz
  1. - 15 dkg tejcsokoládé (ét is jó, ízlés szerint)
  2. - 2-3 ek. étolaj
Elkészítési javaslat
  1. A felengedett gesztenyemasszát villával áttöröm. Belekeverem a darált diót, hozzáadom a narancshéjat, és a mascarponéval (egy 25 dkg-os kiszerelésből 2 púpozott evőkanálnyi bőven elég) lazítom. Az egészet jó alaposan összedolgozom. (Ha túl laza lenne, adj még hozzá darált diót, ha túl szilárd, akkor mascarponét).
  2. A masszából evőkanálnyi mennyiséget veszek, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázok, tálcára helyezem őket, majd lefedve fél órára hűtőbe teszem dermedni.
  3. A mázhoz a csokit az olajjal kis lángon vízgőz felett felolvasztom, majd a hűtőből kivett, megszilárdult golyókat fogpiszkálóra tűzve (hústű is tökéletes erre a célra) egyenként belemártom a csokiba, a nagyját lecsepegtetem, majd rácsra helyezem, (a rács alá tányért vagy tálcát helyezek a lecsöpögő csokinak), és megvárom, míg a csokimáz megszilárdul.
Megjegyzések
  1. A narancsot forró vízben, jó alaposan sikáljuk le. A reszelt héjat helyettesíthetjük apróra vágott, cukrozott narancshéjjal is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/