Csokoládés – narancsos gesztenyegolyók
2017.02.14 | 5:34
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Sütés nélkül
Csokoládés - narancsos gesztenyegolyók
Fincsi.hu
2017-02-14 18:46:07
Nyomtatás
Hozzávalók
- kb. 16-18 db-hoz
- - 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza (édesített)
- - 10 dkg darált dió
- - kb. 10 dkg mascarpone
- - 2 tk. reszelt narancshéj
Mázhoz
- - 15 dkg tejcsokoládé (ét is jó, ízlés szerint)
- - 2-3 ek. étolaj
Elkészítési javaslat
- A felengedett gesztenyemasszát villával áttöröm. Belekeverem a darált diót, hozzáadom a narancshéjat, és a mascarponéval (egy 25 dkg-os kiszerelésből 2 púpozott evőkanálnyi bőven elég) lazítom. Az egészet jó alaposan összedolgozom. (Ha túl laza lenne, adj még hozzá darált diót, ha túl szilárd, akkor mascarponét).
- A masszából evőkanálnyi mennyiséget veszek, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázok, tálcára helyezem őket, majd lefedve fél órára hűtőbe teszem dermedni.
- A mázhoz a csokit az olajjal kis lángon vízgőz felett felolvasztom, majd a hűtőből kivett, megszilárdult golyókat fogpiszkálóra tűzve (hústű is tökéletes erre a célra) egyenként belemártom a csokiba, a nagyját lecsepegtetem, majd rácsra helyezem, (a rács alá tányért vagy tálcát helyezek a lecsöpögő csokinak), és megvárom, míg a csokimáz megszilárdul.
Megjegyzések
- A narancsot forró vízben, jó alaposan sikáljuk le. A reszelt héjat helyettesíthetjük apróra vágott, cukrozott narancshéjjal is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/