Diós és kókuszos csiga

Diós, kókuszos csiga

Diós és kókuszos csiga

Diós és kókuszos csiga
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Tésztához
  1. 20 dkg liszt
  2. 14 dkg vaj (margarin)
  3. 2 dkg élesztő
  4. 20 dkg porcukor
  5. 2-3 ek. tej
  6. csipetnyi só
  7. Töltelékhez
  8. 17 dkg porcukor
  9. 2 tojásfehérje habbá verve
  10. 17 dkg darált dió vagy kókuszreszelék (ízlés szerint)
  11. 1 csomag vaníliás cukor
  12. a diós változathoz mazsola tetszés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk.
  2. Hozzáadunk egy evőkanál lisztet és egy csipetnyi cukrot, majd összekeverjük. A kovászt letakarva fél órán át kelesztjük.
  3. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. A feldarabolt vajat is a tálba szórjuk, végül hozzáadjuk az érett kovászt, és sima tésztává dagasztjuk.
  4. Letakarva fél órán át kelesztjük, majd ismét erősen átdagasztjuk.
  5. Közben a töltelék hozzávalóiból kenhető állagú masszát készítünk.
  6. A tésztát egy lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és a tekercsből ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk.
  7. A csigákat egy vajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és 200ºC-on kb. 20-25 percig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/