Diós és kókuszos csiga
2017.02.14 | 8:59
Beküldve:Aprósütemény, Kelt tészta, Összes
Diós és kókuszos csiga
Fincsi.hu
2017-02-14 10:14:03
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Tésztához
- 20 dkg liszt
- 14 dkg vaj (margarin)
- 2 dkg élesztő
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek. tej
- csipetnyi só
- Töltelékhez
- 17 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje habbá verve
- 17 dkg darált dió vagy kókuszreszelék (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- a diós változathoz mazsola tetszés szerint
Elkészítési javaslat
- A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk.
- Hozzáadunk egy evőkanál lisztet és egy csipetnyi cukrot, majd összekeverjük. A kovászt letakarva fél órán át kelesztjük.
- A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. A feldarabolt vajat is a tálba szórjuk, végül hozzáadjuk az érett kovászt, és sima tésztává dagasztjuk.
- Letakarva fél órán át kelesztjük, majd ismét erősen átdagasztjuk.
- Közben a töltelék hozzávalóiból kenhető állagú masszát készítünk.
- A tésztát egy lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, és a tekercsből ujjnyi vastagságú szeleteket vágunk.
- A csigákat egy vajjal kikent tepsibe rakosgatjuk és 200ºC-on kb. 20-25 percig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/