Fahéjas almával töltött farsangi fánk

Fahéjas almával töltött farsangi fánk

Fahéjas almával töltött farsangi fánk

Fahéjas almával töltött farsangi fánk
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 50 dkg finomliszt
  2. - 4 dkg élesztő
  3. - ¼ l tej
  4. - 6 dkg kristálycukor
  5. - 5 dkg vaj
  6. - 4 tojássárgája
  7. - csipetnyi só
Töltelékhez
  1. - hámozott, érett alma karikákra vágva
  2. - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
  1. A tejet kis lángom meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt, majd beleszórok egy csipetnyi cukrot. A kovászt letakarva fél órán át kelesztem.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a sót, majd a közepébe kis mélyedést csinálok. Beleütöm a tojások sárgáját és a feldarabolt vajat, végül hozzáadom az érett kovászt, majd sima tésztává dagasztom. Letakarva további egy órán át kelesztem a tésztát, majd újból átdagasztom, és lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom.
  3. Fánkszúróval, vagy egy vizespohárral 5 cm átmérőjű korongokat szaggatok. A korongok egy résznek közepére egy-egy almakarikát helyezek, amiket finoman megszórok fahéjas porcukorral. A tészta peremét megkenem tojásfehérjével, majd a sima korongokat az almásokra helyezem, és a széleket jól összenyomkodom. A fánkok mindkét oldalát bő, forró olajban megsütöm és még melegen meghintem porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/