Fahéjas almával töltött farsangi fánk
Fahéjas almával töltött farsangi fánk
Fincsi.hu
2017-02-15 16:29:36
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 50 dkg finomliszt
- - 4 dkg élesztő
- - ¼ l tej
- - 6 dkg kristálycukor
- - 5 dkg vaj
- - 4 tojássárgája
- - csipetnyi só
Töltelékhez
- - hámozott, érett alma karikákra vágva
- - fahéjas porcukor
Elkészítési javaslat
- A tejet kis lángom meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt, majd beleszórok egy csipetnyi cukrot. A kovászt letakarva fél órán át kelesztem.
- A lisztet egy nagy tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a sót, majd a közepébe kis mélyedést csinálok. Beleütöm a tojások sárgáját és a feldarabolt vajat, végül hozzáadom az érett kovászt, majd sima tésztává dagasztom. Letakarva további egy órán át kelesztem a tésztát, majd újból átdagasztom, és lisztezett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom.
- Fánkszúróval, vagy egy vizespohárral 5 cm átmérőjű korongokat szaggatok. A korongok egy résznek közepére egy-egy almakarikát helyezek, amiket finoman megszórok fahéjas porcukorral. A tészta peremét megkenem tojásfehérjével, majd a sima korongokat az almásokra helyezem, és a széleket jól összenyomkodom. A fánkok mindkét oldalát bő, forró olajban megsütöm és még melegen meghintem porcukorral.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/