Forgácsfánk – csöröge

Forgácsfánk - csöröge

Forgácsfánk – csöröge

Forgácsfánk - csöröge
Nyomtatás
A tésztához
  1. 40 dkg finomliszt
  2. 2 csapott evőkanál kristálycukor
  3. 5 tojássárgája
  4. 8 dkg vaj
  5. csipet só
  6. 0,5 dl rum
  7. 1 dl tejföl
Sütéshez
  1. olaj
Szórni
  1. 2-3 evőkanál vaníliás porcukor
Tálaláshoz
  1. 30 dkg sárgabaracklekvár
  2. 0,5 dl rum
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva legalább egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, és derelyemetszővel 10 cm hosszú, 4-5 cm széles lapokra vágjuk, középen hosszában 5-6 cm –re bevágjuk.
  3. Ezen a nyíláson a tészta rövidebb végét átbujtatjuk, azaz mint egy masnit áthúzzuk. Minden tésztát így előkészítünk, maj jöhet a sütés.
  4. Forró olajban, közepes lángon oldalanként 2-2 perc alatt pirosra sütjük a fánkokat. Szalvétára szedve lecsöpögtetjük, vaníliás porcukorral meghintve, rummal ízesített baracklekvárral tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/