Kókusztekercs torta

Kókusztekercs torta

Kókusztekercs torta

Kókusztekercs torta
Az egyik szinte legismertebb, leghétköznapibb sütemény, csupán annyi változtatással, hogy a tekercs ezúton emeletes, és kerek tortaformát öltött. De ez is jól áll neki, az íze pedig tökéletesen olyan, mint a hagyományos, klasszikus kókusztekercsé.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Kekszes lapokhoz
  2. - 20 dkg vaj
  3. - 10 dkg étcsokoládé
  4. - 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  5. - 10 dkg porcukor
  6. - 50 dkg darált háztartási keksz
  7. - 10 dkg kókuszreszelék
  8. - 2 ek. rum (esetleg rumaroma)
  9. - tej, annyi, amennyit felvesz a massza
  10. Töltelékhez
  11. - 20 dkg puha, szobahőmérsékletű vaj
  12. - 20 dkg porcukor
  13. - 15 dkg kókuszreszelék (finom szemű)
Elkészítési javaslat
  1. A tortalapokhoz a kekszet diódarálóval ledarálom. A csokit a vajjal gőzfürdő felett felolvasztom. Belekeverem a kakaóport, majd a cukrot, a darált kekszet és a kókuszreszeléket is.
  2. Alaposan összedolgozom a masszát (ha jól formázhatónak érzed, akkor már dolgozhatsz is vele, ha nem, akkor apránként adagolj hozzá annyi tejet, hogy kellően lágy legyen, de vigyázat, ha túl lágy, az nem jó!). Ellenőrzéshez egy kisebb darabot tenyérrel kilapítok.
  3. A krémhez a vajat habosra keverem a porcukorral, majd beledolgozom a kókuszreszeléket is.
  4. A masszát három egyenlő részre osztom, és porcukorral meghintett sütőpapírral fedett munkalapon külön - külön fél cm vastag, kb 23 cm átmérőjű kerek lapokat nyújtok belőlük. A kinyújtott lapra ráhelyezem egy kapcsos tortaforma alját, késsel körbevágom, így szép szabályos lapokat kapok. A levágott részeket félreteszem.
  5. Összeállítás: az alsó lapot sütőpapírral fedett tortalapra helyezem ( egy kapcsos tortaforma aljára). Megkenem krémmel, ráhelyezem a következő lapot, ezt is befedem krémmel, végül ráhelyezem a harmadik lapot, és ezt is bevonom a maradék krémmel. A levágott tésztaszélekből kis gombócokat formázok, és körbedíszítem vele a torta szélét.
  6. Tálalás előtt érdemes 2-3 órára hűtőszekrényben tárolni, hogy jól megdermedjen, hisz minél jobban megszilárdul, annál könnyebb lesz szép, vékony szeleteket vágni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/