Krumplis pogácsa
2017.02.14 | 8:27
Beküldve:Aprósütemény, Összes, Sós süti
Krumplis pogácsa
Fincsi.hu
2017-02-14 09:41:47
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Tésztához
- 60 dkg liszt
- 1/2 kg krumpli
- 1 dl tej
- 1/2 evőkanál kristálycukor
- 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
- 20 dkg zsír
- 1 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- 1 csapott evőkanál só
Kenni
- 1 tojás
Elkészítési javaslat
- A krumplit héjában, sótlan vízben megfőzzük, megpucoljuk és még melegen áttörjük.
- A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.
- A lisztbe beledolgozzuk a krumplit, a tojást, a zsírt, a tejfölt, a sót és végül a felfuttatott élesztőt is. Jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
- Enyhén lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyira nyújtjuk, tetejét bemintázzuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és felvert tojással megkenjük.
- Vékonyan kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben kb. 180°C-on, 35-40 percig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/