Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa

Krumplis pogácsa
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Tésztához
  1. 60 dkg liszt
  2. 1/2 kg krumpli
  3. 1 dl tej
  4. 1/2 evőkanál kristálycukor
  5. 2,5 dkg élesztő (fél kocka)
  6. 20 dkg zsír
  7. 1 evőkanál tejföl
  8. 1 tojás
  9. 1 csapott evőkanál só
Kenni
  1. 1 tojás
Elkészítési javaslat
  1. A krumplit héjában, sótlan vízben megfőzzük, megpucoljuk és még melegen áttörjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és 10-15 perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. A lisztbe beledolgozzuk a krumplit, a tojást, a zsírt, a tejfölt, a sót és végül a felfuttatott élesztőt is. Jól összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Enyhén lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyira nyújtjuk, tetejét bemintázzuk és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és felvert tojással megkenjük.
  5. Vékonyan kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben kb. 180°C-on, 35-40 percig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/