Mogyorós – fahéjas trüffel golyók

Mogyorós - fahéjas trüffel golyók

Mogyorós – fahéjas trüffel golyók

Mogyorós - fahéjas trüffel golyók
Igazi kis ínyencség ez a pörkölt mogyoróval és fahéjjal ízesített trüffel golyócska, ami mutatós is, finom is, és még ajándéknak sem utolsó. Egyszóval remek választás akár vendégek kínálására szánod (vigyázat, azért elég kiadós édesség), akár ajándéknak.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Kb. 12-14 db lesz az adott mennyiségből
  2. - 1 dl habtejszín
  3. - 1 ek. vaj
  4. - 10 dkg étcsokoládé
  5. - 2 tk. őrölt fahéj
  6. - 1 púpozott ek. porcukor
  7. - 2 tk. rumaroma
  8. - 10 dkg pörkölt, darált mogyoró
Hempergetni
  1. - kb. 5 dkg pörkölt, darált mogyoró
  2. - porcukor ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. A mogyorót serpenyőben megpirítom, majd ha kihűlt, ledarálom.
  2. A tejszínt hőálló tálba öntöm, majd vízgőz fölött melegíteni kezdem. Hozzáadom a vajat, megolvasztom. Beletördelem a csokit, és addig kevergetem, míg fel nem olvad. Ekkor hozzákeverem a fahéjas porcukrot, majd lehúzom a tűzről.
  3. Hozzáadom a rumaromát és a darált mogyorót, alaposan összedolgozom. Szobahőmérsékleten állni hagyom, majd ha már kihűlt az edény, lefedve beteszem a hűtőbe, hogy a massza összeálljon, formázható legyen (kb. 1-2 óra).
  4. Ha teljesen megdermedt, kiveszem a hűtőből, és hideg kézzel dió nagyságú golyókat formázok, meghempergetem a cukros mogyoróban, és praliné papírba ültetve kínálom őket.
Megjegyzések
  1. Fogyasztásig hűtőben tárolandó! Ha pedig ajándékba szánod, akkor papirostól rakosgasd őket egy dísz kartondobozba, kösd át egy szép szalaggal, és már kész is a meglepetés.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/