Omlós mákos sajtos lapocskák

Omlós mákos sajtos lapocskák

Omlós mákos sajtos lapocskák

Omlós mákos sajtos lapocskák
Egy ízletes, puha, omlós sós rágcsálnivaló a mákkal megbolondított sajtos lapocska, ami pont ideális akkor, ha van egy szűk maréknyi kallódó mákod, amivel nem tudsz mit kezdeni. Utazás során, filmnézés közben, uzsonna helyett, vendégváróként egyaránt remek kis rágcsa.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. kb. 25 db lapocska készül a megadott mennyiségből
  2. - 25 dkg tönkölybúza fehérliszt
  3. - 15 dkg rizsliszt (finom omlóssá teszi)
  4. - fél cs. sütőpor
  5. - 1,5 tk. só
  6. - 18 dkg vaj (vagy fele kókuszzsír, fele vaj, ahogy én is csináltam)
  7. - 1 tojássárgája
  8. - 3 ek. tejföl
  9. - 5 dkg mák (nem darált)
  10. - 15 dkg reszelt trappista sajt
Tetejére
  1. - 1 tojásfehérje (lazán felverve)
  2. - reszelt sajt (ízlés szerinti mennyiségben)
Elkészítési javaslat
  1. A kétféle lisztet a sütőporral és sóval tálba szitálom, majd összedolgozom a vajjal (vagy a vajjal és a kókuszzsírral), a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a mákkal és a tejföllel. Alaposan összegyúrom a tésztát, elfelezem, és külön-külön lisztezett deszkán fél cm vastag téglalapot nyújtok.
  2. Megkenem a tojásfehérjével, derelyevágóval kb. 2-3 cm széles téglalapokat vágok és megszórom a sajttal. (Vághatunk keskenyebb és hosszúkásabb csíkokat is, akkor inkább stangli jellegű ropogtatnivalót kapunk).
  3. Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe helyezem a lapokat és 180 fokon sütöm kb. 15-20 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook