Sütés nélküli nektarinos túrótorta

Sütés nélküli nektarinos túrótorta

Sütés nélküli nektarinos túrótorta

Sütés nélküli nektarinos túrótorta
Hűsítő túrótorta forró nyári délutánokra. Kánikulában, amikor jobb elkerülni a sütőt, előszeretettel készítem ezt a percek alatt összeállítható, roppant egyszerű és könnyed túrótortát. Szinte bármilyen idény gyümölccsel elkészíthető.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 24 cm átmérőjű tortaformához
  2. - 50 dkg félzsíros túró
  3. - 25 dkg mascarpone
  4. - 1 kis doboz natúr joghurt (1,5 dl)
  5. - 12 dkg vaj
  6. - 12 dkg porcukor
  7. - 1 cs. vaníliás cukor
  8. - fél citrom reszelt héja és leve
  9. - 1 cs. expressz instant zselatinfix (20 g)
Tetejére
  1. - kb. 2 közepes nektarin
  2. - 1 kis tasak áttetsző tortazselé
Elkészítési javaslat
  1. A tortaforma aljára sütőpapírt helyezek. A túrót villával áttöröm, majd hozzákeverem a mascarponét és a joghurtot. A vajat megolvasztom, és azt is a túrós masszába keverem a kétféle cukorral, citromlével és a reszelt citromhéjjal együtt.
  2. Végül beleszórom az instant zselatint, jól beleforgatom a krémbe, és a masszát beleegyengetem a kapcsos tortaformába.
  3. Néhány órára (én 3 órán át hűtöttem) mélyhűtőbe teszem, hogy kellően összeálljon, megdermedjen. Ezután díszítem a felszeletelt barackkal, és az előírás szerint elkészített tortazselét is a tortára öntöm. Tálalás előtt rövid időre visszahelyezem a hűtőbe, hogy a zselé megszilárduljon a tetején.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/