Áfonyás babapiskótás mascarponekrém

Áfonyás babapiskótás mascarponekrém

Áfonyás babapiskótás mascarponekrém

Áfonyás babapiskótás mascarponekrém
A pudingos mascarponekrém enyhén édes íze remekül passzol kellemesen savanykás áfonyához. Ami a legjobb, hogy sütés nélkül alkothatunk valami nagyon ütőset, és persze az áfonyát tetszés szerinti gyümölccsel helyettesíthetjük. A legjobb nyilván a friss gyümölcs lenne, de ilyenkor sajnos be kell érnünk a mirelit változattal. Vegyes erdei gyümölccsel, málnával, szederrel, ribizlivel szintén szenzációsan finom lesz a végeredmény.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Hozzávalók
  1. - 25 dkg babapiskóta
  2. - 25 dkg mascarpone
  3. - 1 cs. vaníliás puding
  4. - 4 dl tej
  5. - 20 dkg nyírfacukor
  6. - 15 - 20 dkg friss áfonya (vagy más tetszőleges gyümölcs)
  7. - 1 tk citromlé
  8. - 1-2 ek. cukor
Elkészítési javaslat
  1. A babapiskótát apróbb darabokra tördelem. A tasakon található leírás szerint elkészítem a pudingot, majd hűlni hagyom.
  2. Az áfonyát, vagy bármilyen tetszőleges gyümölcsöt megmosom, szűrőbe téve lecsepegtetem.
  3. A teljesen kihűlt pudingot robotgéppel összedolgozom a mascarponéval. Egy jénai tál aljára babapiskótát rétegzek, erre ráöntöm a krém felét, egy vékony áfonyaréteget kanalazok rá, újabb réteg piskóta, majd a maradék krém. Végül a krém tetejére kanalazom a maradék áfonyát (előtte villával picit összenyomkodom, hogy levet eresszen, így kanalazom a krém tetejére).
  4. Tálalásig lefedve hűtőben tárolom, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Megjegyzések
  1. Málnával, ribizlivel, esetleg szederrel is érdemes elkészíteni!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/