Áfonyás babapiskótás mascarponekrém
2017.02.15 | 10:17
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Áfonyás babapiskótás mascarponekrém
Fincsi.hu
2017-02-15 11:32:03
A pudingos mascarponekrém enyhén édes íze remekül passzol kellemesen savanykás áfonyához. Ami a legjobb, hogy sütés nélkül alkothatunk valami nagyon ütőset, és persze az áfonyát tetszés szerinti gyümölccsel helyettesíthetjük. A legjobb nyilván a friss gyümölcs lenne, de ilyenkor sajnos be kell érnünk a mirelit változattal. Vegyes erdei gyümölccsel, málnával, szederrel, ribizlivel szintén szenzációsan finom lesz a végeredmény.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
15 min
Hozzávalók
- - 25 dkg babapiskóta
- - 25 dkg mascarpone
- - 1 cs. vaníliás puding
- - 4 dl tej
- - 20 dkg nyírfacukor
- - 15 - 20 dkg friss áfonya (vagy más tetszőleges gyümölcs)
- - 1 tk citromlé
- - 1-2 ek. cukor
Elkészítési javaslat
- A babapiskótát apróbb darabokra tördelem. A tasakon található leírás szerint elkészítem a pudingot, majd hűlni hagyom.
- Az áfonyát, vagy bármilyen tetszőleges gyümölcsöt megmosom, szűrőbe téve lecsepegtetem.
- A teljesen kihűlt pudingot robotgéppel összedolgozom a mascarponéval. Egy jénai tál aljára babapiskótát rétegzek, erre ráöntöm a krém felét, egy vékony áfonyaréteget kanalazok rá, újabb réteg piskóta, majd a maradék krém. Végül a krém tetejére kanalazom a maradék áfonyát (előtte villával picit összenyomkodom, hogy levet eresszen, így kanalazom a krém tetejére).
- Tálalásig lefedve hűtőben tárolom, hogy a piskóta megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Megjegyzések
- Málnával, ribizlivel, esetleg szederrel is érdemes elkészíteni!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/