Borzas sajtos pogácsa

Borzas sajtos pogácsa

Borzas sajtos pogácsa

Borzas sajtos pogácsa
Akár vendégeknek, akár csak úgy egy szimpla hétvégére szánod, garantált sikerre számíthatsz a kívül sajtreszelékbe forgatott, belül finom, lágy sajtkrémmel töltött pogácsákkal.
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
Sütési idő
12 min
A tésztához
  1. - 50 dkg liszt
  2. - 25 dkg margarin
  3. - 2 tojássárgája
  4. - 3 dl tejföl
  5. - kevés só
A sajtkrémhez
  1. - 2,5 dl tej
  2. - 4 dkg liszt
  3. - 4 dkg reszelt sajt
  4. - 1 tojás
  5. - só
  6. - 5 - 6 dkg jó minőségű vaj
A pogácsák kenéséhez
  1. - 1 tojássárgája
Az oldalára
  1. - kb. 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítési javaslat
  1. A tészta alapanyagait összedolgozom, majd 1 órát pihentetem.
  2. Vékonyra nyújtom, pogácsákat szaggatok belőle és lekenem tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm.
  3. A krémhez a hozzávalókat a sajt és a margarin kivételével simára keverem, és sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a reszelt sajtot majd a vajat is.
  4. A krémet két pogácsa közé kenem úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/