Borzas sajtos pogácsa
Borzas sajtos pogácsa
Fincsi.hu
2017-02-14 14:18:46
Akár vendégeknek, akár csak úgy egy szimpla hétvégére szánod, garantált sikerre számíthatsz a kívül sajtreszelékbe forgatott, belül finom, lágy sajtkrémmel töltött pogácsákkal.
Nyomtatás
Sütési idő
12 min
A tésztához
- - 50 dkg liszt
- - 25 dkg margarin
- - 2 tojássárgája
- - 3 dl tejföl
- - kevés só
A sajtkrémhez
- - 2,5 dl tej
- - 4 dkg liszt
- - 4 dkg reszelt sajt
- - 1 tojás
- - só
- - 5 - 6 dkg jó minőségű vaj
A pogácsák kenéséhez
- - 1 tojássárgája
Az oldalára
- - kb. 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítési javaslat
- A tészta alapanyagait összedolgozom, majd 1 órát pihentetem.
- Vékonyra nyújtom, pogácsákat szaggatok belőle és lekenem tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütöm.
- A krémhez a hozzávalókat a sajt és a margarin kivételével simára keverem, és sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a reszelt sajtot majd a vajat is.
- A krémet két pogácsa közé kenem úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/