Gesztenyés babapiskótás süti

Gesztenyés babapiskótás süti

Gesztenyés babapiskótás süti

Gesztenyés babapiskótás süti
Nyomtatás
Krémhez
  1. - 25 dkg gyorsfagyasztott gesztenyemassza
  2. - 25 dkg mascarpone
  3. - 4 dl habtejszín
  4. - 1 kis csomag habfixáló
  5. - cukor (attól függ menyire édesített a massza)
  6. - rumaroma (ízlés szerint)
Valamint
  1. - kb. 20 dkg (24 db) babapiskóta
Tetejére
  1. - keserű kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztom. A kiolvadt gesztenyét villával szétnyomkodom, hozzáadom a mascarponét, és robotgéppel sima krémmé dolgozom. Végül kézi habverővel beleforgatom a fixálóval felvert kemény tejszínhabot. Ha szükséges, ízlés szerint cukorral és rumaromával ízesítem. (Én most olyan gesztenyemasszából készítettem, ami eleve cukrozott, és rumaromával ízesített volt, így egyáltalán nem igényelt több cukrot).
  2. A piskótákat egyenként épp hogy csak egy pillanatra tejbe mártom, majd szép szorosan egymás mellé sorakoztatom őket egy 20x20-as tálban. A krém felét eloszlatom az első réteg piskótán, majd rásorakoztatom a 2. réteg piskótát, végül a maradék krémmel befedem. A tetejét kakaóporral díszítem.
Megjegyzések
  1. Fogyasztásig legalább 1-2 órán át hűtőben pihentetem, ezalatt a piskóta megpuhul, így sokkal könnyebben szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/