Gesztenyés babapiskótás süti
2017.02.15 | 7:28
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Gesztenyés babapiskótás süti
Fincsi.hu
2017-02-15 08:43:22
Nyomtatás
Krémhez
- - 25 dkg gyorsfagyasztott gesztenyemassza
- - 25 dkg mascarpone
- - 4 dl habtejszín
- - 1 kis csomag habfixáló
- - cukor (attól függ menyire édesített a massza)
- - rumaroma (ízlés szerint)
Valamint
- - kb. 20 dkg (24 db) babapiskóta
Tetejére
- - keserű kakaópor
Elkészítési javaslat
- A gesztenyét szobahőmérsékleten kiolvasztom. A kiolvadt gesztenyét villával szétnyomkodom, hozzáadom a mascarponét, és robotgéppel sima krémmé dolgozom. Végül kézi habverővel beleforgatom a fixálóval felvert kemény tejszínhabot. Ha szükséges, ízlés szerint cukorral és rumaromával ízesítem. (Én most olyan gesztenyemasszából készítettem, ami eleve cukrozott, és rumaromával ízesített volt, így egyáltalán nem igényelt több cukrot).
- A piskótákat egyenként épp hogy csak egy pillanatra tejbe mártom, majd szép szorosan egymás mellé sorakoztatom őket egy 20x20-as tálban. A krém felét eloszlatom az első réteg piskótán, majd rásorakoztatom a 2. réteg piskótát, végül a maradék krémmel befedem. A tetejét kakaóporral díszítem.
Megjegyzések
- Fogyasztásig legalább 1-2 órán át hűtőben pihentetem, ezalatt a piskóta megpuhul, így sokkal könnyebben szeletelhető.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/