Ízes bukta birsalmasajttal
2017.02.15 | 3:08
Beküldve:Kelt tészta, Összes
Ízes bukta birsalmasajttal
Fincsi.hu
2017-02-15 13:16:09
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
- A megadott mennyiségből kb. 25 db bukta készül.
Tésztához
- - 60 dkg liszt
- - 3 dkg élesztő
- - 2 tojássárgája
- - 2 dl tej
- - 8 dkg margarin
- - 5 dkg cukor
- - csipetnyi só
Tölteni
- - 25 dkg birsalma sajt
Elkészítési javaslat
- Egy dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt egy evőkanál cukorral és egy evőkanál liszttel. A tojássárgákat kikeverem a maradék cukorral, hozzáöntöm a maradék tejet és a sót. A liszt közepébe mélyedést készítek, majd beleöntöm a tojásos masszát a felfuttatott élesztővel együtt.
- Fakanállal jó alaposan kidolgozom, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntöm a langyosra olvasztott margarint, amivel szintén alaposan eldolgozom. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkára borítva, konyharuhával lefedve meleg helyen egy órán át kelesztem.
- A megkelt tésztát gyengén átgyúrom, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtom, és 10x10 cm-es négyszögekre vágom. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi birsalmasajtot teszek, majd felhengergetem őket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a buktákat, tetejüket leken lazán felvert tojásfehérjével, és további fél óráig pihentetem a tepsiben.180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/