Ízes bukta birsalmasajttal

Ízes bukta birsalmasajttal

Ízes bukta birsalmasajttal

Ízes bukta birsalmasajttal
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. A megadott mennyiségből kb. 25 db bukta készül.
Tésztához
  1. - 60 dkg liszt
  2. - 3 dkg élesztő
  3. - 2 tojássárgája
  4. - 2 dl tej
  5. - 8 dkg margarin
  6. - 5 dkg cukor
  7. - csipetnyi só
Tölteni
  1. - 25 dkg birsalma sajt
Elkészítési javaslat
  1. Egy dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt egy evőkanál cukorral és egy evőkanál liszttel. A tojássárgákat kikeverem a maradék cukorral, hozzáöntöm a maradék tejet és a sót. A liszt közepébe mélyedést készítek, majd beleöntöm a tojásos masszát a felfuttatott élesztővel együtt.
  2. Fakanállal jó alaposan kidolgozom, hogy hólyagos legyen, és hozzáöntöm a langyosra olvasztott margarint, amivel szintén alaposan eldolgozom. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkára borítva, konyharuhával lefedve meleg helyen egy órán át kelesztem.
  3. A megkelt tésztát gyengén átgyúrom, majd kb. 3 mm vastagságúra nyújtom, és 10x10 cm-es négyszögekre vágom. Közepükbe egy-egy teáskanálnyi birsalmasajtot teszek, majd felhengergetem őket.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom a buktákat, tetejüket leken lazán felvert tojásfehérjével, és további fél óráig pihentetem a tepsiben.180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook