Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa

Káposztás pogácsa
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 14 dkg finomliszt
  2. 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
  3. 12 dkg tejföl
  4. 1 közepes fej káposzta
  5. 5 ek olaj
  6. 1 cs sütőpor
  7. só, bors ízlés szerint
  8. Kenéshez
  9. 1 tojás
  10. Díszítéshez
  11. zabpehely
Elkészítési javaslat
  1. Reszeljük le az előzőleg alaposan megtisztított káposztát. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kis időre.
  2. Öntsünk egy kevéske olajat egy serpenyőbe, és a kicsavart káposztát pároljuk meg. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg hűl, készítsük el a tésztát. A hozzávalókat gyúrjuk össze, és lisztezett gyúródeszkán kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egyenként lekenjük tojással és megszórjuk zabpehellyel. (A kinyújtott tésztát egészben is lekenhetjük a tojással és megszórhatjuk zabpehellyel, de így ragacsosabb lesz, és megnehezíti a szaggatást).
  5. A kis pogácsákat zsírral kikent tepsibe helyezzük (ne túl szorosan egymáshoz), és 170ºC-os sütőben megsütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/