Káposztás pogácsa
2017.02.15 | 11:47
Beküldve:Aprósütemény, Összes, Sós süti
Káposztás pogácsa
Fincsi.hu
2017-02-09 21:46:34
Nyomtatás
Hozzávalók
- 14 dkg finomliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12 dkg tejföl
- 1 közepes fej káposzta
- 5 ek olaj
- 1 cs sütőpor
- só, bors ízlés szerint
- Kenéshez
- 1 tojás
- Díszítéshez
- zabpehely
Elkészítési javaslat
- Reszeljük le az előzőleg alaposan megtisztított káposztát. Sózzuk meg, majd tegyük félre egy kis időre.
- Öntsünk egy kevéske olajat egy serpenyőbe, és a kicsavart káposztát pároljuk meg. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl, készítsük el a tésztát. A hozzávalókat gyúrjuk össze, és lisztezett gyúródeszkán kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.
- Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd egyenként lekenjük tojással és megszórjuk zabpehellyel. (A kinyújtott tésztát egészben is lekenhetjük a tojással és megszórhatjuk zabpehellyel, de így ragacsosabb lesz, és megnehezíti a szaggatást).
- A kis pogácsákat zsírral kikent tepsibe helyezzük (ne túl szorosan egymáshoz), és 170ºC-os sütőben megsütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/