Kókuszkrémes torta
Kókuszkrémes torta
Fincsi.hu
2017-02-15 09:28:10
Nyomtatás
Hozzávalók
- 10-12 szelethez
Piskótához
- - 6 ek. liszt
- - 6 ek. cukor
- - 6 tojás
- - 1 ek. cukrozatlan kakaópor
- - fél cs. sütőpor
- - csipet só
- - 1 ek. hideg víz
Krémhez
- - 1 cs. vaníliás pudingpor
- - 4 dl tej
- - 10 dkg kókuszreszelék
- - 15 dkg porcukor
- - 15 dkg vaj
Elkészítési javaslat
- A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a cukor felével és a vízzel habosra keverem. A tojásfehérjékből a citromlével kemény habot verek, majd a cukrot, és a sót is beleszórva kemény habbá verem. Kézi habverővel lazán, óvatos mozdulatokkal felváltva beleforgatom a cukros tojássárgáját és az átszitált lisztet, kakaóport és sütőport is. Kerek kapcsos tortaformát (23 cm-es) sütőpapírral bélelek, és a papír alját vékonyan bekenem vajjal. Kevés liszttel meghintve belesimítom a masszát. A piskótát 180 fokra előmelegített, forró sütőben sütöm. Félig nyitott sütőajtó mellett a sütőben hagyom kihűlni, majd miután kihűlt deszkára borítom, és félbevágom.
- A krémhez a pudingport egy kevés hideg tejjel simára keverem, majd a kókuszreszeléket a sűrűsödő (de még nem kész) pudinghoz keverem, és így együtt addig főzöm folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik. Félreteszem hűlni. A puha vajat habosra keverem a porcukorral, majd a kihűlt kókuszos pudingos krémbe keverem.
- A kihűlt alsó piskótalapot megkenem a kém háromnegyedével. Ráhelyezem a felső lapot, és a maradék krémmel a tetejét is bevonom. Tetszőlegesen, ízlés szerint díszíthető. Nekem most éppen dekorcukorka volt otthon, így az került a torta tetejére.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/