Mandulás csokoládé trüffel

Mandulás csokoládé trüffel

Mandulás csokoládé trüffel

Mandulás csokoládé trüffel
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 180 g darabolt félédes csoki
  2. - 1,5 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
  3. - 60 g sótlan vaj
  4. - 30 g pörkölt,finomra aprított mandula
  5. - 2 evőkanál konyak vagy brandy
Hempergetni
  1. - cukrozatlan kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. A mandulát forró serpenyőben, folyamatosan rázogatva megpirítom, majd vágódeszkára terítem, ha teljesen kihűlt, összeaprítom. A csokoládét egy hőálló tálban vízgőz fölött megolvasztom. Ha már folyékony,lehúzom a tűzről, és a vajjal simára keverem. Belekeverem a tejszínt, az alkoholt, a mandulát is, majd hűtőbe teszem, hogy kellően megszilárduljon.
  2. Ha már megdermedt a massza, akkor dió nagyságú golyókat formázok, és tányérra rakosgatva további egy órára hűtőszekrénybe teszem. Ezután kakaóporba forgatom a golyókat.
  3. Tálalásig jól záródó dobozban hűtőben tárolom.
Megjegyzések
  1. Díszes mignon papírra ültetve kiváló karácsonyi ajándék lehet.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook