Mandulás csokoládé trüffel
2017.02.15 | 5:13
Beküldve:Karácsony, Összes, Sütés nélkül
Mandulás csokoládé trüffel
Fincsi.hu
2017-02-16 12:43:31
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 180 g darabolt félédes csoki
- - 1,5 dl habtejszín (magas zsírtartalmú)
- - 60 g sótlan vaj
- - 30 g pörkölt,finomra aprított mandula
- - 2 evőkanál konyak vagy brandy
Hempergetni
- - cukrozatlan kakaópor
Elkészítési javaslat
- A mandulát forró serpenyőben, folyamatosan rázogatva megpirítom, majd vágódeszkára terítem, ha teljesen kihűlt, összeaprítom. A csokoládét egy hőálló tálban vízgőz fölött megolvasztom. Ha már folyékony,lehúzom a tűzről, és a vajjal simára keverem. Belekeverem a tejszínt, az alkoholt, a mandulát is, majd hűtőbe teszem, hogy kellően megszilárduljon.
- Ha már megdermedt a massza, akkor dió nagyságú golyókat formázok, és tányérra rakosgatva további egy órára hűtőszekrénybe teszem. Ezután kakaóporba forgatom a golyókat.
- Tálalásig jól záródó dobozban hűtőben tárolom.
Megjegyzések
- Díszes mignon papírra ültetve kiváló karácsonyi ajándék lehet.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/