Őszi kehely babapiskótával

Őszi kehely

Őszi kehely babapiskótával

Őszi kehely babapiskótával
Ha nincs kedved nagy sütkérezésbe kezdeni, akkor próbáld ki ezt a szuper gyors őszi csemegét!
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. kb. 5-6 kehelyhez
  2. - babapiskóta ízlés szerint
  3. - 1 csomag vaníliás pudingpor
  4. - 5 dl tej
  5. - 3 ek. nyírfacukor
  6. - kb. 50-60 dkg savanykás alma
  7. - fahéjrúd, szegfűszeg
  8. - 1 szelet citrom
Grillázshoz
  1. - 1 marék darabolt dió
  2. - 3-4 ek. kristálycukor
Elkészítési javaslat
  1. A pudingot a szokásos módon elkészítem, és félreteszem hűlni. Az almát megmosom, meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Egy lábosba teszem, majd egy kevés vízzel, egy rúd fahéjjal, 2-3 db. szegfűszeggel és a citromkarikával fedő alatt puhára párolom. Ha kihűlt kiveszem a fűszereket és a citromot, majd botmixerrel pürésítem.
  2. Ha minden kihűlt, összeállítom a kelyhet. Legalulra először pudingot kanalazok, majd babapiskótát tördelek rá, amire egy réteg almaszósz kerül. Addig folytatom, amíg a kehely meg nem telik.
  3. A grillázshoz a cukrot aranysárgára pirítom, hozzáadom a darabolt diót, pár pillanatig együtt pirítom, majd lehúzom a tűzről. Sütőpapírral fedett deszkára (vagy olajjal megkent tálcára/tepsire) öntöm, kihűtöm, majd mozsárban összetördelem. A kehely tetejét megszórom a törmelékkel.
  4. Tálalás előtt érdemes egy - két órát állni hagyni, hogy puhuljon a piskóta!
Megjegyzések
  1. Hogy a lábosban maradt karamell se menjen veszendőbe, öntsünk rá tejet, forraljuk fel, így végül finom karamellás tejet kapunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/