Őszi kehely babapiskótával
2017.02.15 | 10:12
Beküldve:Összes, Sütés nélkül
Őszi kehely babapiskótával
Fincsi.hu
2017-02-15 11:27:01
Ha nincs kedved nagy sütkérezésbe kezdeni, akkor próbáld ki ezt a szuper gyors őszi csemegét!
Nyomtatás
Hozzávalók
- kb. 5-6 kehelyhez
- - babapiskóta ízlés szerint
- - 1 csomag vaníliás pudingpor
- - 5 dl tej
- - 3 ek. nyírfacukor
- - kb. 50-60 dkg savanykás alma
- - fahéjrúd, szegfűszeg
- - 1 szelet citrom
Grillázshoz
- - 1 marék darabolt dió
- - 3-4 ek. kristálycukor
Elkészítési javaslat
- A pudingot a szokásos módon elkészítem, és félreteszem hűlni. Az almát megmosom, meghámozom, és apróbb kockákra vágom. Egy lábosba teszem, majd egy kevés vízzel, egy rúd fahéjjal, 2-3 db. szegfűszeggel és a citromkarikával fedő alatt puhára párolom. Ha kihűlt kiveszem a fűszereket és a citromot, majd botmixerrel pürésítem.
- Ha minden kihűlt, összeállítom a kelyhet. Legalulra először pudingot kanalazok, majd babapiskótát tördelek rá, amire egy réteg almaszósz kerül. Addig folytatom, amíg a kehely meg nem telik.
- A grillázshoz a cukrot aranysárgára pirítom, hozzáadom a darabolt diót, pár pillanatig együtt pirítom, majd lehúzom a tűzről. Sütőpapírral fedett deszkára (vagy olajjal megkent tálcára/tepsire) öntöm, kihűtöm, majd mozsárban összetördelem. A kehely tetejét megszórom a törmelékkel.
- Tálalás előtt érdemes egy - két órát állni hagyni, hogy puhuljon a piskóta!
Megjegyzések
- Hogy a lábosban maradt karamell se menjen veszendőbe, öntsünk rá tejet, forraljuk fel, így végül finom karamellás tejet kapunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/