Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa

Töpörtyűs pogácsa
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 35 dkg finomliszt
  2. 20 dkg töpörtyű
  3. 1 dl tej
  4. 2 dkg élesztő
  5. 2 tojássárgája
  6. 2 evőkanál tejföl
  7. csipetnyi só
Kenéshez
  1. tojássárgája
Elkészítési javaslat
  1. A töpörtyűt húsdarálón ledarálom, majd hozzáadom a lisztet, a tojássárgáját, a tejben feloldott élesztőt, a sóval elkevert tejfölt, és alaposan kidolgozom a tésztát. Az összegyúrt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom, négyrét hajtom, majd egy órán át pihentetem.
  2. Ezután újra kinyújtom, (kb. ujjnyi vastagra), és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval, vagy egy vizespohárral pogácsákat szaggatok belőle. Tepsibe helyezem őket, tetejüket késsel bevagdalom, és lekenem tojássárgájával.
  3. Rövid pihentetés után 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/