Töpörtyűs pogácsa
Töpörtyűs pogácsa
Fincsi.hu
2017-02-15 21:32:17
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Hozzávalók
- 35 dkg finomliszt
- 20 dkg töpörtyű
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- csipetnyi só
Kenéshez
- tojássárgája
Elkészítési javaslat
- A töpörtyűt húsdarálón ledarálom, majd hozzáadom a lisztet, a tojássárgáját, a tejben feloldott élesztőt, a sóval elkevert tejfölt, és alaposan kidolgozom a tésztát. Az összegyúrt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtom, négyrét hajtom, majd egy órán át pihentetem.
- Ezután újra kinyújtom, (kb. ujjnyi vastagra), és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval, vagy egy vizespohárral pogácsákat szaggatok belőle. Tepsibe helyezem őket, tetejüket késsel bevagdalom, és lekenem tojássárgájával.
- Rövid pihentetés után 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/