Vajas piskóta csokidarabkákkal tarkítva

Vajas piskóta csokidarabkákkal tarkítva

Vajas piskóta csokidarabkákkal tarkítva

Vajas piskóta csokidarabkákkal tarkítva
Az amúgy is omlós, lágy tésztájú vajas piskóta a mandulalisztnek köszönhetően még lágyabb és omlósabb lett. Próbáld ki Te is!
Nyomtatás
Sütési idő
35 min
Sütési idő
35 min
Hozzávalók
  1. - 4 tojás (szétválasztva)
  2. - 15 dkg vaj
  3. - 25 dkg cukor
  4. - 1. tk. reszelt citromhéj
  5. - csipetnyi só
  6. - 40 dkg liszt (nálam fele sima, fele mandula)
  7. - 1 cs. sütőpor
  8. - 3 dl tej
  9. - 10 dkg tejcsoki
Elkészítési javaslat
  1. A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, a vajjal, sóval és a citromhéjjal. A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a sütőport, a tejet, alaposan kikeverem, majd a kétféle masszát összedolgozom. Végül a felvert tojáshabot is beleforgatom a tésztába.
  2. A tejcsokit apróbb darabokra tördelem, és a tésztába keverem.
  3. Közepes méretű, kivajazott lisztezett tepsibe öntöm, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm. (Tűpróba!)
Megjegyzések
  1. Ha éppen van otthon valamilyen savanykásabb gyümölcs (málna, meggy, ribizli), azt is szoktam bele tenni, nagyon feldobja! A mandulalisztet (ami nem éppen olcsóság) már rég ki szerettem volna próbálni, és mondhatom megérte, mert tényleg nagyon könnyed tésztát sikerült összeállítani.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/