Pisztáciás vajas süti

Pisztáciás vajas süti
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
  1. 1 csésze finomliszt
  2. fél csésze porcukor
  3. ¾ csésze olvasztott vaj
  4. fél evőkanál vanília kivonat
Díszíteni
  1. sótlan natúr pisztácia félbevágva
Elkészítési javaslat
  1. A vajat a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a vanília kivonatot, és tovább keverem, majd beleöntöm a lisztet, és óvatosan összedolgozom a tésztát. Épp csak addig gyúrom, amíg összeáll a tészta, így egy lágy, könnyen gyúrható masszát kapok, amit 25-30 percig lefedve hűtőben pihentetek.
  2. Evőkanállal kimerek a tésztából, majd korongokat formázok belőle, a közepébe mélyedést készítek, és belehelyezek egy-egy félbevágott pisztáciát. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160 fokra) 10-12 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve sütőlemezen hagyom kihűlni.
Megjegyzések
  1. A megadott mennyiségből kb. 18-20 db sütit kapunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/