Pisztáciás vajas süti
2017.02.16 | 12:18
Beküldve:Aprósütemény, Összes
Pisztáciás vajas süti
Fincsi.hu
2017-02-16 13:33:13
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Hozzávalók
- 1 csésze finomliszt
- fél csésze porcukor
- ¾ csésze olvasztott vaj
- fél evőkanál vanília kivonat
Díszíteni
- sótlan natúr pisztácia félbevágva
Elkészítési javaslat
- A vajat a porcukorral habosra keverem. Hozzáadom a vanília kivonatot, és tovább keverem, majd beleöntöm a lisztet, és óvatosan összedolgozom a tésztát. Épp csak addig gyúrom, amíg összeáll a tészta, így egy lágy, könnyen gyúrható masszát kapok, amit 25-30 percig lefedve hűtőben pihentetek.
- Evőkanállal kimerek a tésztából, majd korongokat formázok belőle, a közepébe mélyedést készítek, és belehelyezek egy-egy félbevágott pisztáciát. A sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésesnél 160 fokra) 10-12 perc alatt készre sütöm. A sütőből kivéve sütőlemezen hagyom kihűlni.
Megjegyzések
- A megadott mennyiségből kb. 18-20 db sütit kapunk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/