Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal

Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal

Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal

Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
Levesek mellé, második fogásként remek választás ez a laktató finomság, de önálló fogásként is megállja a helyét az olajban sült krumplis pogácsa.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. - 6 db közepes krumpli
  2. - kb. 20 dkg liszt
  3. - 2 egész tojás
  4. - só (ízlés szerint)
  5. - reszelt sajt (elhagyható, de ízesebbé teszi)
  6. - olaj a sütéshez
Mártogatós
  1. - 1 kis pohár tejföl
  2. - só, bors ízlés szerint
  3. - felaprított snidling
Elkészítési javaslat
  1. A krumplit héjában puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet, és még melegen meghámozom. Krumplinyomóban áttöröm (vagy csak egyszerűen villával szétnyomkodom), hozzáadom a sót, és langyosra hűtöm. Az áttört krumpli közepébe mélyedést készítek, beleütöm a két tojást, hozzáadom a reszelt sajtot, és annyi lisztet szitálok rá, hogy lágy, rugalmas tésztát kapjak. Ha gyúrás közben úgy látom, hogy túlságosan ragacsos lenne a tészta, apránként adok még hozzá lisztet. (Vigyázat, a túl sok liszttől viszont kemény lesz a pogácsa!)
  2. A tésztát kb. ujjnyi vastagságúra nyújtom, és pogácsaszaggatóval (vagy egy pohárral) kiszúrom. (Ha nincs kedved nyújtogatni, akkor tenyérnyi darabkákat szaggass le a tésztából, és tenyérrel lapítsd le, így ugyan kissé rusztikus, szabálytalan formájú pogácsát kapsz.)
  3. Egy serpenyőben bőséges olajat hevítek, de ne legyen túl forró, mert akkor a külseje hamar megég, belül viszont nyers marad!
  4. Közepes lángon mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöm, majd konyhai törlőkendőre szedve a felesleges olajat leitatom róla, és melegen, felaprított snidlinggel kikevert tejföllel kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/