Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
Olajban sült krumplis pogácsa snidlinges mártogatóssal
Fincsi.hu
2017-02-15 09:35:04
Levesek mellé, második fogásként remek választás ez a laktató finomság, de önálló fogásként is megállja a helyét az olajban sült krumplis pogácsa.
Nyomtatás
Hozzávalók
- - 6 db közepes krumpli
- - kb. 20 dkg liszt
- - 2 egész tojás
- - só (ízlés szerint)
- - reszelt sajt (elhagyható, de ízesebbé teszi)
- - olaj a sütéshez
Mártogatós
- - 1 kis pohár tejföl
- - só, bors ízlés szerint
- - felaprított snidling
Elkészítési javaslat
- A krumplit héjában puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet, és még melegen meghámozom. Krumplinyomóban áttöröm (vagy csak egyszerűen villával szétnyomkodom), hozzáadom a sót, és langyosra hűtöm. Az áttört krumpli közepébe mélyedést készítek, beleütöm a két tojást, hozzáadom a reszelt sajtot, és annyi lisztet szitálok rá, hogy lágy, rugalmas tésztát kapjak. Ha gyúrás közben úgy látom, hogy túlságosan ragacsos lenne a tészta, apránként adok még hozzá lisztet. (Vigyázat, a túl sok liszttől viszont kemény lesz a pogácsa!)
- A tésztát kb. ujjnyi vastagságúra nyújtom, és pogácsaszaggatóval (vagy egy pohárral) kiszúrom. (Ha nincs kedved nyújtogatni, akkor tenyérnyi darabkákat szaggass le a tésztából, és tenyérrel lapítsd le, így ugyan kissé rusztikus, szabálytalan formájú pogácsát kapsz.)
- Egy serpenyőben bőséges olajat hevítek, de ne legyen túl forró, mert akkor a külseje hamar megég, belül viszont nyers marad!
- Közepes lángon mindkét oldalukat szép aranybarnára sütöm, majd konyhai törlőkendőre szedve a felesleges olajat leitatom róla, és melegen, felaprított snidlinggel kikevert tejföllel kínálom.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/