Tejfölös túrótorta eperrel

Tejfölös túrótorta eperrel

Tejfölös túrótorta eperrel

Tejfölös túrótorta eperrel
Vékonyka piskótán laza, könnyed túrókrém, rajta fincsi, zamatos eperrel. Tejszínhabbal még pazarabb az összhatás, de azért valahol meg kell húzni a határt, így mi most ez utóbbit kihagytuk, de hab nélkül is nagyon finom volt.
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához
Piskótához
  1. - 3 tojássárgája
  2. - 3 ek. hideg víz
  3. - 3 tojásfehérje
  4. - 6 ek. porcukor
  5. - 6 ek. rizsliszt (vagy sima)
  6. - csipetnyi só
  7. Túrókrémhez
  8. - 3 evőkanál tejföl
  9. - 17 dkg porcukor
  10. - 1 cs. vaníliás cukor
  11. - 12,5 dkg vaj
  12. - 1 citrom reszelt héja és leve
  13. - 500 g krémes állagú túró
  14. - 6 lap zselatin
Tetejére
  1. - kb. 20-25 dkg friss eper
  2. - 1 zacskó tortazselé por (pl. Dr.Oetker)
Elkészítési javaslat
  1. Sütőpapírkorongot vágok a tortaforma aljába. A piskótához felverem a tojásfehérjét úgy, hogy kanalanként fokozatosan hozzáadagolok 4 evőkanál cukrot, és egy csipetnyi sót. A sárgáját a maradék 2 ek. cukorral és a vízzel simára keverem, majd a felvert tojáshabba csorgatom, habverővel beleforgatom. Végül szintén kanalanként beleszitálom a rizslisztet, eldolgozom a habbal, és a formába (26 cm átmérőjű) simítom.
  2. A piskótát 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöm, a formában hagyom kihűlni.
  3. Amíg a piskóta sül, összeállítom a krémet. A vajat picit megolvasztom, elkeverem benne a kétféle cukrot, a tejfölt, és a citrom héját és levét, majd összedolgozom a túróval (azért jó krémes állagú túrót használni, mert nem kell külön áttörni, és sokkal finomabb, lágyabb lesz a krémünk).
  4. A zselatinlapokat pár percre beáztatom kevéske hideg vízbe, kinyomkodom és egy kis lábasba áthelyezve kb. 4 evőkanál vízzel alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve melegíteni kezdem. Ha a lapok feloldódtak, lehúzom a tűzhelyről és hűlni hagyom.
  5. Ha langyosra hűlt, hozzákeverem a túrós masszához, és rásimítom a kapcsos formában hagyott és abban teljesen kihűlt piskótalapra. Legalább 2 órára behűtöm, hogy teljesen megszilárduljon, ezután körberakom a torta tetejét félbevágott eperdarabokkal. A zacskón található leírás alapján elkészítem a tortazselét és bevonom vele a torta tetejét, úgy, hogy mindenhova jusson belőle.
  6. Hűtőbe helyezem, míg teljesen meg nem szilárdul a bevonat. Közvetlenül szeletelés előtt késsel körben elválasztom a tortát a formától, leveszem a karimát, és tortatálra helyezem.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/