Töpörtyűs csiga
Töpörtyűs csiga
Fincsi.hu
2017-02-09 11:21:24
Ha már sok volt az édességből, akkor íme egy gyors és finom sörkorcsolya, de akár szilveszterre is jó választás, ha még nincs ötleted.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Tésztához
- - 400 g liszt
- - 2,5 dl tej
- - 25 g élesztő
- - 1 tk. cukor
- - csipetnyi só
- - 1 tojássárgája
- - 50 g zsiradék (zsír vagy margarin)
Töltelékhez
- - 250 g sertés töpörtyű
- - só, bors ízlés szerint
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos tejben elkevergetem. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sót, majd a közepébe készített mélyedésbe beleöntöm az élesztős tejet. Pici liszttel befedve, az edényt letakarva kb. 15 perc alatt felfuttatom az élesztőt.
- A maradék tejben elkeverem a zsiradékot és a tojássárgáját, majd ezt is a liszthet adom, és sima állagúra dagasztom a tésztát. Letakarva további 30 percig duplájára kelesztem.
- A töpörtyűt ledarálom, sóval, borssal ízlés szerint ízesítem. A tésztát lisztezett deszkán téglalapra nyújtom, megkenem a töpörtyűkrémmel, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerem, mint a bejglit.
- Éles késsel kb. 2-3 cm széles darabokat vágok, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket úgy, hogy maradjon egy kis hely közöttük, mert még a tepsiben is növekedni fognak.
- 170 fokos sütőben (légkeverésen), középső rácsra helyezve kb. 25-30 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/