Töpörtyűs csiga

Töpörtyűs csiga

Töpörtyűs csiga

Töpörtyűs csiga
Ha már sok volt az édességből, akkor íme egy gyors és finom sörkorcsolya, de akár szilveszterre is jó választás, ha még nincs ötleted.
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Sütési idő
25 min
Tésztához
  1. - 400 g liszt
  2. - 2,5 dl tej
  3. - 25 g élesztő
  4. - 1 tk. cukor
  5. - csipetnyi só
  6. - 1 tojássárgája
  7. - 50 g zsiradék (zsír vagy margarin)
Töltelékhez
  1. - 250 g sertés töpörtyű
  2. - só, bors ízlés szerint
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt és a cukrot 1 dl langyos tejben elkevergetem. A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sót, majd a közepébe készített mélyedésbe beleöntöm az élesztős tejet. Pici liszttel befedve, az edényt letakarva kb. 15 perc alatt felfuttatom az élesztőt.
  2. A maradék tejben elkeverem a zsiradékot és a tojássárgáját, majd ezt is a liszthet adom, és sima állagúra dagasztom a tésztát. Letakarva további 30 percig duplájára kelesztem.
  3. A töpörtyűt ledarálom, sóval, borssal ízlés szerint ízesítem. A tésztát lisztezett deszkán téglalapra nyújtom, megkenem a töpörtyűkrémmel, majd a hosszabbik oldala mentén feltekerem, mint a bejglit.
  4. Éles késsel kb. 2-3 cm széles darabokat vágok, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket úgy, hogy maradjon egy kis hely közöttük, mert még a tepsiben is növekedni fognak.
  5. 170 fokos sütőben (légkeverésen), középső rácsra helyezve kb. 25-30 percig sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/

 

Facebook