Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa

Túrós pogácsa
Nagyon könnyen elkészíthető sós sütemény. A tészta negyed óra alatt kész, de a hűtőben 3-4 órát állnia kell, ezt tartsuk szem előtt!
Nyomtatás
Sütési idő
20 min
Sütési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 250 g vaj
  2. 250 g liszt
  3. 250 g túró
  4. 1 zacskó élesztőpor
  5. reszelt sajt
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt és a sót jól elkeverjük a lisztben, majd a szoba-hőmérsékletű vajat és a szitán átpasszírozott túrót beleszaggatjuk és jól összedolgozzuk.
  2. Ha elkészült a tészta (nem ragad se a kezünkhöz, se az edény falához) fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. Kb. 3-4 órát állni hagyjuk, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a pogácsákat.
  3. A tetejüket megkenjük tojással és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben 180˙C-on (légkeveréses sütőben 150˙C-on) 20 percig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/