Babapiskótás csokiszalámi

Babapiskótás csokiszalámi

Babapiskótás csokiszalámi

Babapiskótás csokiszalámi
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
15 min
Hozzávalók
  1. 270 g babapiskóta
  2. 130 g vaj
  3. 50 g cukrozatlan kakaópor
  4. 150 g tejcsokoládé
  5. 125 g cukor
  6. 1 cs. vaníliás cukor
  7. 4-5 ek. tej
  8. 2 tk. rum vagy rumaroma
Elkészítési javaslat
  1. Egy lábasban kis lángon megolvasztom a vajat, és hozzákeverem a felkockázott csokoládét és a cukrot. Addig kevergetem, míg a csoki és a cukor fel nem olvad, ekkor leveszem a tűzről.
  2. A babapiskótából 130 g-ot finom morzsalékosra darálok, a maradékot durvára aprítom, és az egészet egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a kakaóport, a tejet, az olvasztott csokoládét, a rumot/rumaromát, és alaposan összedolgozom a masszát.
  3. Sütőpapír vagy egy háztartási fólia segítségével szalámi (henger) alakúra formázom, majd fóliába becsomagolva hűtőbe teszem minimum 3 órára, de az sem baj, ha egy éjszakán át ott pihen.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook