Gluténmentes magvas rágcsa

Gluténmentes magvas rágcsa

Gluténmentes magvas rágcsa
Ropogós, gluténmentes rágcsálnivaló akár csak úgy önmagában, vagy tévénézés közben.Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, adj a tésztához egy csipetnyi szárított vagy friss rozmaringot is!
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
  1. ½ csésze durvára darált lenmag
  2. ½ csésze szezámmag
  3. ½ csésze napraforgómag
  4. ½ csésze tökmag
  5. 2 teáskanál útifűmaghéj
  6. 1 ½ csésze hajdina liszt
  7. 1-2 csipet sót
  8. ½ csésze repceolaj (vagy étolaj)
  9. 2 csésze forró víz
  10. 1 teáskanál rozmaring (elhagyható)
Elkészítési javaslat
  1. A sütőt előmelegítem 160 fokra. Összekeverem az összes száraz hozzávalót egy tálban.
  2. Hozzáadom az olajat és a forró vizet (ez utóbbit apránként, fokozatosan adagolom, nehogy túl híg legyen a massza). Jó alaposan összekeverem, és várok 5-6 percet, amíg a keverék kocsonyás állagú lesz.
  3. Egy nagy méretű sütőtepsit kibélelek sütőpapírral, és ráöntöm a masszát, ráhelyezek egy másik sütőpapírt, és sodrófával egyenletesen lelapogatom, majd a felső sütőpapírt lehúzom róla.
  4. Kevés tengeri sóval megszórom, majd kb 30-35 percig sütöm, de nem árt közben ránézegetni, nehogy megégjen.
  5. A tepsiben még melegen keskeny szeletekre vágom, majd már felszeletelve hagyom kihűlni (ha hidegen szeletelem törni fog, bár ez sem nagy tragédia).
  6. Jól zárható edényben több napig eláll és friss marad.
Megjegyzések
  1. Ropogós, gluténmentes rágcsálnivaló akár csak úgy önmagában, vagy tévénézés közben.Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, adj a tésztához egy csipetnyi szárított vagy friss rozmaringot is!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook