Gluténmentes magvas rágcsa
2017.05.11 | 3:45
Beküldve:Fincsi cikkek, Összes, Sós süti
Gluténmentes magvas rágcsa
Fincsi.hu
2017-05-11 15:43:05
Ropogós, gluténmentes rágcsálnivaló akár csak úgy önmagában, vagy tévénézés közben.Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, adj a tésztához egy csipetnyi szárított vagy friss rozmaringot is!
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Hozzávalók
- ½ csésze durvára darált lenmag
- ½ csésze szezámmag
- ½ csésze napraforgómag
- ½ csésze tökmag
- 2 teáskanál útifűmaghéj
- 1 ½ csésze hajdina liszt
- 1-2 csipet sót
- ½ csésze repceolaj (vagy étolaj)
- 2 csésze forró víz
- 1 teáskanál rozmaring (elhagyható)
Elkészítési javaslat
- A sütőt előmelegítem 160 fokra. Összekeverem az összes száraz hozzávalót egy tálban.
- Hozzáadom az olajat és a forró vizet (ez utóbbit apránként, fokozatosan adagolom, nehogy túl híg legyen a massza). Jó alaposan összekeverem, és várok 5-6 percet, amíg a keverék kocsonyás állagú lesz.
- Egy nagy méretű sütőtepsit kibélelek sütőpapírral, és ráöntöm a masszát, ráhelyezek egy másik sütőpapírt, és sodrófával egyenletesen lelapogatom, majd a felső sütőpapírt lehúzom róla.
- Kevés tengeri sóval megszórom, majd kb 30-35 percig sütöm, de nem árt közben ránézegetni, nehogy megégjen.
- A tepsiben még melegen keskeny szeletekre vágom, majd már felszeletelve hagyom kihűlni (ha hidegen szeletelem törni fog, bár ez sem nagy tragédia).
- Jól zárható edényben több napig eláll és friss marad.
Megjegyzések
- Ropogós, gluténmentes rágcsálnivaló akár csak úgy önmagában, vagy tévénézés közben.Ha szeretnéd még ízletesebbé tenni, adj a tésztához egy csipetnyi szárított vagy friss rozmaringot is!
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/