Sonkás – sajtos csigák mustáros, mákos öntettel
2017.11.5 | 4:00
Beküldve:Aprósütemény, Sós süti
Sonkás - sajtos csigák
Fincsi.hu
2017-11-05 16:28:16
Belül az olvadt sajtnak köszönhetően puha, ragacsos kívül ropogós.
Isteni vendégvárót kreálhatsz pillanatok alatt.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Hozzávalók
- 12 csigához
- -1 csomag (500 g) fagyasztott leveles tészta
- -12 dkg lapsajt (edami, gouda, trappista...)
- -20 dkg szeletelt gépsonka (jó minőségű)
- Öntethez
- -3 dkg olvasztott vaj
- -1 tk. mustár
- -1 tk barna cukor
- -2 tk mák (egész szemű)
Elkészítési javaslat
- A tésztát felengedem, majd vékony téglalappá nyújtom.
- A tésztalapot egyenletesen befedem először a sonkaszeletekkel, majd ráhelyezem a sajtlapokat.
- Hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerem, mint a bejglit.
- Az így elkészült tésztát ujjnyi vastagságú csigákra szeleteltem (kb. 12 db szeletre jön ki), és ráhelyeztem egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Elegendő hely maradjon a csigák között, mert sütés közben kicsit növekedni fognak.
- Az öntet hozzávalóit egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdem, épp csak addig, míg a vaj felolvad, majd kanállal egyenletesen eloszlatom a csigák tetején.
- 200 fokra előmelegített sütőben, középső rácsálláson nagyjából 15 - 20 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/