Sonkás – sajtos csigák mustáros, mákos öntettel

Sonkás - sajtos csigák mustáros, mákos öntettel

Sonkás – sajtos csigák mustáros, mákos öntettel

Sonkás - sajtos csigák
Belül az olvadt sajtnak köszönhetően puha, ragacsos kívül ropogós. Isteni vendégvárót kreálhatsz pillanatok alatt.
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
20 min
Hozzávalók
  1. 12 csigához
  2. -1 csomag (500 g) fagyasztott leveles tészta
  3. -12 dkg lapsajt (edami, gouda, trappista...)
  4. -20 dkg szeletelt gépsonka (jó minőségű)
  5. Öntethez
  6. -3 dkg olvasztott vaj
  7. -1 tk. mustár
  8. -1 tk barna cukor
  9. -2 tk mák (egész szemű)
Elkészítési javaslat
  1. A tésztát felengedem, majd vékony téglalappá nyújtom.
  2. A tésztalapot egyenletesen befedem először a sonkaszeletekkel, majd ráhelyezem a sajtlapokat.
  3. Hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerem, mint a bejglit.
  4. Az így elkészült tésztát ujjnyi vastagságú csigákra szeleteltem (kb. 12 db szeletre jön ki), és ráhelyeztem egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Elegendő hely maradjon a csigák között, mert sütés közben kicsit növekedni fognak.
  5. Az öntet hozzávalóit egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdem, épp csak addig, míg a vaj felolvad, majd kanállal egyenletesen eloszlatom a csigák tetején.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben, középső rácsálláson nagyjából 15 - 20 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Sonkás - sajtos csigák mustáros, mákos öntettel

Sonkás - sajtos csigák mustáros, mákos öntettel

Sonkás – sajtos csigák mustáros, mákos öntettel