Paradicsomos – fetasajtos kelt csiga

Paradicsomos – fetasajtos kelt csiga

Paradicsomos - fetasajtos kelt csiga
Reggelire, uzsonnára vagy csak úgy nassolgatni...
Nyomtatás
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Sütési idő
25 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Hozzávalók
  1. 30 dkg liszt
  2. 1 csapott ek. só
  3. 1 csipetnyi cukor
  4. 7 g (egy kis tasak) szárított élesztő
  5. 2 dl langyos víz
  6. 1 ek. olívaolaj a tésztába
  7. +
  8. Feta sajt ízlés szerint)
  9. Paradicsom (ehhez a tésztamennyiséghez kb. 2 db közepes)
  10. Friss v. szárított oregánó
  11. 1 ek. olívaolaj a sütés előtti kenéshez
Elkészítési javaslat
  1. A tészta alapanyagaiból ruganyos tésztát gyúrunk, meleg helyen lefedve kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A paradicsomokat kisebb darabokra szeleteljük, a fetát szintén felkockázzuk (előtte csepegtessük le róla a felesleges sós levet).
  3. Az olívaolajba belemorzsoljuk az oregánót, és felhasználásig félretesszük.
  4. Egy 23 cm-es tortaforma belsejét szilikonecsettel beolajozzuk.
  5. Ha a tészta megkelt, laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és hosszúkás hengert formálunk belőle, majd csigavonalban beletekerjük a formába.
  6. A tésztát lekenjük a fűszeres olajjal, és megtűzdeljük a paradicsom és sajt darabkákkal.
  7. 30 percig a formában kelesztjük tovább, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt (sütőfüggő, mindenképpen nézegessük sütés közben!) szép aranybarnára sütjük.
Megjegyzések
  1. A feta helyett mozarellával is remek, illetve a tetejére szánt olajba oregánó helyett morzsolhatunk friss bazsalikomot is.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/

Lekenjük a fűszeres olajjal, megtűzdeljük a paradicsom és sajt darabkákkal, majd 30 percig a formában kelesztjük tovább.