Sokáig puha mézeskalács
2018.11.30 | 10:45
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes
Sokáig puha mézeskalács
Fincsi.hu
2018-11-30 10:02:41
Nyomtatás
Hozzávalók
- 20 dkg méz
- 10 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- 34 dkg liszt
- 2 db tojássárgája
- 2 mokkáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 mokkáskanál gyömbér
- fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
- csipet só
- A díszítéshez
- darabolt dió
Elkészítési javaslat
- A lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
- Fóliába csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Eleinte ragacsos, de hűtés után jól formázható lesz.
- A tésztát alaposan lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle egy süteménykiszúróval.
- A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10 perc alatt készre sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/