Sokáig puha mézeskalács


 

Sokáig puha mézeskalács
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 20 dkg méz
  2. 10 dkg porcukor
  3. 12 dkg vaj
  4. 34 dkg liszt
  5. 2 db tojássárgája
  6. 2 mokkáskanál fahéj
  7. 1 teáskanál szódabikarbóna
  8. 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  9. 1 mokkáskanál gyömbér
  10. fél mokkáskanál őrölt szerecsendió
  11. csipet só
  12. A díszítéshez
  13. darabolt dió
Elkészítési javaslat
  1. A lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Fóliába csomagoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Eleinte ragacsos, de hűtés után jól formázható lesz.
  3. A tésztát alaposan lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle egy süteménykiszúróval.
  4. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10 perc alatt készre sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/