Szezámmagos sós kifli

Szezámmagos sós kifli

Szezámmagos sós kifli

Szezámmagos sós kifli
Nyomtatás
Hozzávalók
  1. 70 dkg liszt
  2. 2 egész tojás
  3. 2 doboz kefír
  4. 5 dkg élesztő
  5. 1 dl tej
  6. 1 dl olaj
  7. 2 kiskanál cukor
  8. Töltelékhez
  9. 250 g margarin
  10. 1 kiskanál só
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. A többi hozzávalóval együtt rugalmas pogácsa tésztát gyúrok.
  2. A margarint a sóval lágy masszává keverem.
  3. A tésztát nyolc részre osztom, majd tányér nagyságú korongokra nyújtom. Ebből négyet megkenek a sós margarinnal.
  4. A maradék négy lapot ráhelyezem a megkent lapokra. Így négy darab dupla lapot kapok, ezek mindegyikét 12 részre osztom, majd kívülről a kör közepe felé felcsavarom a tésztát. Tojássárgájával megkenem, szezámmaggal (vagy sajttal) megszórom.
  5. A kifliket tepsibe helyezem, de sütés előtt még fél órát pihentetem.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 18-20 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/

Négy darab dupla lapot kapok, ezek mindegyikét 12 részre osztom.

Facebook