Baconos kalács tojáskrémmel

Baconos kalács tojáskrémmel

Baconos kalács tojáskrémmel

Baconos kalács tojáskrémmel
A húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat a kalács, legyen az akár édes vagy sós. Most egy sós változatot készítettünk, aminek már a tésztája önmagában is fantasztikus, foszlós, lágy, a fűszeres tojáskrém és a bacon pedig egyenesen mennyei ízt kölcsönöznek neki.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
50 min
Tésztához
  1. 8 dkg sütőmargarin
  2. 20 dkg bacon
  3. 2.5 dl víz
  4. 3 dkg élesztő
  5. 1 ek cukor
  6. 1 ek só
  7. 10 dkg rizsliszt
  8. 40 dkg finomliszt
  9. 2 db tojás
Töltelékhez
  1. 8 db főtt tojás
  2. 175 g tejföl
  3. 2 evőkanál finomliszt
  4. só ízlés szerint
  5. szerecsendió ízlés szerint
  6. bors ízlés szerint
  7. 1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a margarint egy serpenyőben felolvasztom, a bacont felkockázom, és megpirítom a margarinon, majd langyosra hűtöm.
  2. Langyos vízben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és adok hozzá 1 ek. lisztet, majd felfuttatom.
  3. A kétféle liszthez hozzáadom a sót, beleteszem a bacont a zsiradékkal együtt, hozzáadom a tojásokat és a felfuttatott élesztőt is, lágy tésztává dagasztom. Langyos helyen duplájára kelesztem.
  4. A töltelékhez a főtt tojásokat nagyon apróra darabolom, majd a többi hozzávalóval együtt kikeverem.
  5. A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtom, megkenem a töltelékkel, és hosszabbik oldaláról indulva szorosan feltekerem, mint a bejglit. Ebből a mennyiségből két rúd is kijön.
  6. A kalács tetejét lekenem felvert tojással, villával enyhén megszurkálom, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Langyos helyen még további 20 percig kelesztem.
  7. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm, majd 160°C-ra mérséklem a hőfokot , és további 15-20 perc alatt készre sütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/
Facebook