Sajtos rugelach
2018.11.28 | 1:58
Beküldve:Aprósütemény, Karácsony, Összes, Sós süti
Sajtos rugelach
Fincsi.hu
2018-11-28 13:52:44
Serves 24
A zsidó eredetű édesség alaptésztája remekül variálható, és édes és sós verzióban egyaránt elkészíthető. Belül pihe-puha, kívül kissé ropogós tészta, ami frissen a legcsábítóbb. Ez most egy sós változat.
Nyomtatás
Teljes elkészítési idő
35 min
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 15 dkg reszelt sajt (gouda, trappista...)
- 12 dkg puha vaj
- 15 dkg natúr krémsajt (pl. Philadelphia)
- 1 mk. só
- 1 tojás felverve a tetejére kenéshez
Elkészítési javaslat
- A vajat, a krémsajtot, és a sóval elkevert lisztet egy tálba mérem és összegyúrom. Cipót formálva folpackba csomagolom és legalább 1 órára hűtőbe teszem (de akár egy egész éjszakára is bent hagyhatod).
- A sütőt 180 fokra előmelegítem és egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. Lereszelem a sajtot és enyhén felverem a tojást.
- A hűtőből kivéve szobahőmérsékleten kicsit átgyúrom a tésztát majd kettévágom és alaposan belisztezett felületen kinyújtom az egyiket 25 cm átmérőjű, lehetőleg minél szabályosabb kör alakúra ( így lehet szép cikkekre vágni és így lesznek egyformák a tekercsek.)
- A kinyújtott tésztát egyenletesen megszórom a reszelt sajt felével, kicsit rányomkodom a tésztára, majd a kört 12 egyforma cikkre vágom.
- A szélesebb végétől indulva feltekerem a kifliket és ugyanígy járok el a tészta és a reszelt sajt másik felével is.
- A sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, majd tetejüket megkenem a felvert tojással, és megszórom szezámmaggal (ez elhagyható, de én nagyon szeretem).
- 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 25 percig sütöm. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)
Megjegyzések
- Frissen a legcsábítóbb, így érdemes közvetlenül fogyasztás (vendégség esetén például) előtt kisütni.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/