Kelt tésztás kakaós csiga
2019.02.21 | 6:26
Beküldve:Kelt tészta, Összes
Kelt tésztás kakaós csiga
Fincsi.hu
2019-02-14 17:04:11
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
55 min
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt vagy kelt tészta liszt
- 5 dkg cukor
- 1 kávéskanál só
- 5 dkg kristálycukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- kb. 3 dl langyos tej
- 5 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
A töltelékhez
- kb. 8 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg keserű kakaópor
Elkészítési javaslat
- Az élesztőt a langyos tejbe morzsolom, és a cukor felével felfuttatom.
- A maradék cukrot, a vaníliás cukrot, citrom héját és a sót összekeverem a liszttel, elmorzsolom benne a vajat, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, majd dagasztóba teszem és jól bedagasztom a tésztát.
- Átteszem kelesztőtálba és letakarva kb. fél óra alatt duplájára kelesztem.
- A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, majd megszórom a porcukor és kakaópor keverékével.
- Hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerem, mint a bejglit és kb. 2 cm vastag szeleteket vágok belőle.
- Sütőpapírral fedett tepsire helyezem a tekercseket - nem túl szorosan egymáshoz.
- A tepsiben még kb. további 10 percig kelesztem, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben nagyjából 12-15 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/