Kelt tésztás kakaós csiga

Kelt tésztás kakaós csiga
Nyomtatás
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
55 min
Sütési idő
15 min
Teljes elkészítési idő
55 min
Hozzávalók
  1. 50 dkg finomliszt vagy kelt tészta liszt
  2. 5 dkg cukor
  3. 1 kávéskanál só
  4. 5 dkg kristálycukor
  5. 2,5 dkg friss élesztő
  6. kb. 3 dl langyos tej
  7. 5 dkg puha vaj
  8. 1 csomag vaníliás cukor
  9. 1 kisebb citrom reszelt héja
  10. 1 tojássárgája
A töltelékhez
  1. kb. 8 dkg olvasztott vaj
  2. 10 dkg porcukor
  3. 3 dkg keserű kakaópor
Elkészítési javaslat
  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsolom, és a cukor felével felfuttatom.
  2. A maradék cukrot, a vaníliás cukrot, citrom héját és a sót összekeverem a liszttel, elmorzsolom benne a vajat, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, majd dagasztóba teszem és jól bedagasztom a tésztát.
  3. Átteszem kelesztőtálba és letakarva kb. fél óra alatt duplájára kelesztem.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, majd megszórom a porcukor és kakaópor keverékével.
  5. Hosszanti oldalánál fogva szorosan feltekerem, mint a bejglit és kb. 2 cm vastag szeleteket vágok belőle.
  6. Sütőpapírral fedett tepsire helyezem a tekercseket - nem túl szorosan egymáshoz.
  7. A tepsiben még kb. további 10 percig kelesztem, majd 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben nagyjából 12-15 perc alatt megsütöm.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/