Túrós zserbó
2019.03.22 | 7:06
Beküldve:Túrós vagy rizses
Túrós zserbó
Fincsi.hu
2019-03-22 07:49:05
Minden zserbó és túrós süti rajongónak jó szívvel ajánljuk az alábbi finomságot.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Tészta
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 3 evőkanál tejföl
- 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- + baracklekvár
Túrótöltelék
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg búzadara
- 4 tojássárgája és felvert habja
- 5 dkg margarin
- 1 kis doboz tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
- A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, 3 cipót formálok belőle, az egyik cipóba belegyúrom a kakaóport.
- A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverem, a tojások felvert habját a végén adom hozzá.
- Az egyik sárga cipót tepsi méretűre nyújtom, kivajazott/zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 22x33 cm-es) helyezem, megkenem baracklekvárral (vagy ízlés szerint egyéb ízű lekvárral).
- Erre helyezem a kinyújtott barna tésztát, rásimítom a túrós tölteléket, végül befedem a másik világos tésztalappal.
- Villával megszurkálom a tésztát és 170 fokosra előmelegített sütőben világosbarnára sütöm (sütőtől függően kb. 40 perc).
- Tetejét bevonom csokimázzal. (Ez el is maradhat, helyette szórjuk be porcukorral).
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/