Túrós zserbó

Túrós zserbó

Túrós zserbó

Túrós zserbó
Minden zserbó és túrós süti rajongónak jó szívvel ajánljuk az alábbi finomságot.
Nyomtatás
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Sütési idő
40 min
Teljes elkészítési idő
1 hr
Tészta
  1. 40 dkg liszt
  2. 15 dkg porcukor
  3. 1 tojássárgája
  4. 3 evőkanál tejföl
  5. 10 dkg margarin
  6. 1 kávéskanál szódabikarbóna
  7. 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  8. + baracklekvár
Túrótöltelék
  1. 50 dkg túró
  2. 20 dkg porcukor
  3. 3 dkg búzadara
  4. 4 tojássárgája és felvert habja
  5. 5 dkg margarin
  6. 1 kis doboz tejföl
  7. 2 csomag vaníliás cukor
  8. reszelt citromhéj
Elkészítési javaslat
  1. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, 3 cipót formálok belőle, az egyik cipóba belegyúrom a kakaóport.
  2. A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverem, a tojások felvert habját a végén adom hozzá.
  3. Az egyik sárga cipót tepsi méretűre nyújtom, kivajazott/zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 22x33 cm-es) helyezem, megkenem baracklekvárral (vagy ízlés szerint egyéb ízű lekvárral).
  4. Erre helyezem a kinyújtott barna tésztát, rásimítom a túrós tölteléket, végül befedem a másik világos tésztalappal.
  5. Villával megszurkálom a tésztát és 170 fokosra előmelegített sütőben világosbarnára sütöm (sütőtől függően kb. 40 perc).
  6. Tetejét bevonom csokimázzal. (Ez el is maradhat, helyette szórjuk be porcukorral).
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/