Sütés nélküli kókuszos kocka – zebrakocka

zebrakocka

Zebrakocka

Zebrakocka
Nyomtatás
A kakaós réteghez
  1. 50 dkg darált háztartási keksz
  2. 5 ek. cukrozatlan kakaópor
  3. 3 ek. baracklekvár
  4. 1 ek. rum
  5. 5 dkg puha vaj
  6. 5 ek. porcukor
  7. kb. 3 dl tej
A kókuszos réteghez
  1. 3 dl tej
  2. 3 ek. liszt
  3. 1 cs. vaníliás cukor
  4. 5 ek. cukor
  5. 10 dkg kókuszreszelék
  6. 5 dkg vaj
Tetejére csokimáz
  1. 20 dkg porcukor
  2. 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  3. 5 dkg puha vaj
  4. 4 evőkanál forró víz
Elkészítési javaslat
  1. Először elkészítjük a krémet, hogy kellően kihűljön, mire elkészül a kakaós massza is és összeállítható a sütemény.
  2. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a kétféle cukorral, és elkeverjük a vajjal meg a maradék kókuszreszelékkel.
  3. A kakaós réteg száraz hozzávalóit egy tálba szórjuk és elvegyítjük. Hozzáadjuk a lekvárt, a rumot és a kis kockákra vágott puha vajat, majd annyi tejjel összegyúrjuk, hogy jól formázható masszát kapjunk. A tejet csak apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza.
Összeállítás
  1. A kekszes masszát 3 egyforma részre osztjuk, majd egy sütőpapíron kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk az egyik tésztadarabot. Ezt sütőpapírral együtt áthelyezzük egy tálcára és rákenjük a krém felét. Egy másik sütőpapíron kinyújtjuk a második lapot és a sütőpapír segítségével ráborítjuk a krémre, majd lehúzzuk róla a papírt, és rákenjük a megmaradt krémet. Végül beborítjuk a harmadik kinyújtott lappal.
  2. A csokimázhoz a kakaót a forró vízzel addig keverjük, amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk, majd hozzákeverjük a cukrot és a vajat is, és már kenhető is a süteményre. Hűvös helyen (ne tegyük hűtőbe) pár óra alatt megköt és lehet szeletelni a sütit.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/