Narancsos diótorta
Narancsos diótorta
Fincsi.hu
2019-12-15 11:55:46
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Tésztához
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 1 tk. fahéj
- 8 dkg liszt
- kb. 1 tk. reszelt narancshéj
Krémhez
- 1 doboz mascarpone (25 dkg)
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg porcukor
- fél narancs frissen facsart (és átszűrt) leve
- kb. 5 dkg pörkölt dió darálva
- 1 tk. rum/rumaroma
Elkészítési javaslat
- A tésztához a tojásokat egyben felverem a cukorral, beleforgatom a darált dióval, fahéjjal és a narancshéjjal elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (18 cm átmérőjű) töltöm a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben először kb. 15 percig, majd 160 fokon még további 15 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm! Miután kihűlt, vízszintesen két lapba vágom.
- A krémhez a mascarponét és a puha vajat kihabosítom, majd a többi hozzávalóval elkeverem.
- A két lapot összetöltöm a krémmel, majd a külsejét is bevonom vele.
- Ostyarudakkal díszítem a tetejét.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/