Narancsos diótorta

Narancsos diótorta
Nyomtatás
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Sütési idő
30 min
Teljes elkészítési idő
45 min
Tésztához
  1. 4 tojás
  2. 8 dkg cukor
  3. 6 dkg darált dió
  4. 1 tk. fahéj
  5. 8 dkg liszt
  6. kb. 1 tk. reszelt narancshéj
Krémhez
  1. 1 doboz mascarpone (25 dkg)
  2. 20 dkg puha vaj
  3. 15 dkg porcukor
  4. fél narancs frissen facsart (és átszűrt) leve
  5. kb. 5 dkg pörkölt dió darálva
  6. 1 tk. rum/rumaroma
Elkészítési javaslat
  1. A tésztához a tojásokat egyben felverem a cukorral, beleforgatom a darált dióval, fahéjjal és a narancshéjjal elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (18 cm átmérőjű) töltöm a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben először kb. 15 percig, majd 160 fokon még további 15 percig sütöm. Kivétel előtt tűpróbával ellenőrzöm! Miután kihűlt, vízszintesen két lapba vágom.
  3. A krémhez a mascarponét és a puha vajat kihabosítom, majd a többi hozzávalóval elkeverem.
  4. A két lapot összetöltöm a krémmel, majd a külsejét is bevonom vele.
  5. Ostyarudakkal díszítem a tetejét.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/