Képviselőfánk
Mennyei, ráadásul viszonylag gyorsan elkészíthető nyalánkság a képviselőfánk. Kevésbé gyakorlott konyhatündérek is bátran kísérletezhetnek a habos finomsággal.
Képviselőfánk
Fincsi.hu
2017-02-08 15:59:08
Nyomtatás
A tésztához
- 15-15 dkg rétesliszt és vaj
- 15 evőkanál víz
- 5 tojás
- csipetnyi só
A krémhez
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 2,5-2,5 dl tejszín és tej
A tészta
- A lisztet beleszitáljuk egy tálba, akár többször is átszitálhatjuk, annál levegősebb lesz a tészta.
- A vajat a vízzel és a csipetnyi sóval felforraljuk. Forrás közben hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön két percig kevergetjük.
- Ha a massza elválik az edény falától, levesszük a tűzről, és egyenként eldolgozzuk benne az öt tojást. Jól kikeverjük, ettől lesznek a fánkok belül üregesek.
- A sütőt előmelegítjük, és a sütőlapra kb. diónyi halmokat rakunk. 200 fokon 25 percig sütjük, de vigyázzunk rá, hogy a sütő ajtaját az első 10 percben ne nyissuk ki, mert összeesnek a fánkok. Ha megsültek, vegyük ki, és a felső harmaduknál vágjuk ketté őket.
A krém
- A tojásokat ketté választjuk, a tejet és a tejszínt összeforrósítjuk, a tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük, és folyamatosan keverve a forró tejhez adjuk.
- Levesszük a tűzről, és a cukor másik felével kemény habbá vert fehérjét óvatosan belekeverjük.
- Hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a krémmel a fánkokat. Tejszínnel, porcukorral meghintve tálaljuk.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/