Húsvéti sonkás kiflik
2017.02.14 | 8:51
Beküldve:Húsvét, Kelt tészta, Összes, Sós süti
Húsvéti sonkás kiflik
Fincsi.hu
2017-02-14 10:05:32
Nyomtatás
Sütési idő
10 min
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3,5 dkg élesztő
- 1,5 dl víz
- fél dl tej
Töltelékhez
- 20 dkg natúr krémsajt
- 30 dkg főtt sonka
- 2 ek finomra vágott metélőhagyma
Kenéshez
- tojássárgája
Díszítéshez
- köménymag, szezámmag
Elkészítési javaslat
- Összemorzsoljuk a margarint (vajat) és a lisztet, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd az élesztőt, végül összekeverjük a langyos tejes vízzel.
- A tésztát simára gyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk.
- Két kerek, egyenként kb. 25 cm átmérőjű lapot nyújtunk belőlük, majd derelyevágóval mindkettőt 8 egyforma háromszögre vágjuk.
- A sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a krémsajttal és a metélőhagymával.
- A masszából egy kanálnyit helyezünk mindegyik háromszögre, majd összesodorjuk a kifliket.
- Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük, és fél óráig kelni hagyjuk a kifliket.
- Végül megkenjük tojássárgájával, köménymagot (szezámmagot) szórunk rájuk, és forró sütőben (225 ºC-on) kb. 10 percig sütjük.
Fincsi sütemény http://fincsi.hu/